ABYB’de Yeni Dönem: Ayhan Akyol Genel Başkan Seçildi
GÜNDEMAnkara’da düzenlenen Anadolu Basın Yayın Birliği’nin (ABYB) 6. Olağan Genel Kurulu, Türkiye’nin 81 ilinden gelen basın mensuplarının katılımıyla AKM Otel’de gerçekleşti. Kongre, birlik tarihinde yeni bir dönemin başlangıcına sahne oldu.
Anadolu basınına yıllarca emek veren ve ABYB’nin gelişiminde büyük rol oynayan Genel Başkan Salih Ergül, delegelerin oy birliğiyle “Ömür Boyu Onursal Genel Başkan” ilan edildi. Kendisine verilen bu unvan, basın camiasının vefa örneği olarak değerlendirildi.
AYHAN AKYOL, ABYB’NİN YENİ GENEL BAŞKANI OLDU
Kongrenin en dikkat çeken anı, yeni Genel Başkan seçimiydi. Kapısından üye olarak girdiği ABYB’nin zirvesine yükselen deneyimli gazeteci Ayhan Akyol, oyların tamamına yakınını alarak birliğin yeni lideri seçildi.
Akyol, yaptığı duygu yüklü konuşmasında, “Bu birlik, Anadolu basınının yüreğidir. Görevimiz, bu yüreği daha güçlü atmak için çalışmaktır” dedi. Öncelikli hedeflerini şu sözlerle açıkladı: “Yerel medyanın dijital dönüşümüne liderlik etmek, basın çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarını iyileştirmek ve Mesleki dayanışmayı güçlendirerek Anadolu basınının sesini Türkiye’ye duyurmak
YENİ YÖNETİMDEN İDDİALI PROJELER
Akyol başkanlığındaki yeni yönetim, sektörün acil ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeyi planlıyor. Dijitalleşme, basın özgürlüğü, genç gazetecilerin eğitimi ve yerel medyanın finansal sürdürülebilirliği, yönetimin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor.
Kongreye katılan gazeteciler, Akyol’un liderliğinde ABYB’nin daha güçlü bir yapıya kavuşacağına dair inançlarını dile getirdi. “Ayhan Başkan, Anadolu’nun sesini Meclis’e taşıyacak isim” yorumları öne çıktı.
YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU
Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına Ali Şimşek’in getirildiği seçimler sonucunda oluşan Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
- Yakup Orakçı
- Mustafa Akpınar
- Muhammed Sait Yalçın
- Necmettin Akaslan
- Hüseyin Ünlü
- Hacer Yılmaz
- Ünal Yüksel
- Musa İstanbul
- Kenan Derin
- Zeki Demir
- Muhammed Coşkun
- Kasım Karaboğa
- Mehmet Ali Güleç
- Cemil Toktay
- Bülent Kumaş
- Ömer Fırat
Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor.
- Hatice Türkan
- Bekir Donduran
- Enes Bülbül
- Özcan Şanlı
- Duygu Karahasanoğlu
- İdris Dündar
- İbrahim İmamoğlu
- Kenan Kayhan
- Mustafa Çarklı
- Erol Ekicioğlu
- Mehmet Ali Sağırkaya
- Tayfun Yiğit
- Ramazan Çakmak
- Namık Kemal Kendir
- Bekir Altıncı
- Mustafa Güral
YENİ YÖNETİM KURULU GÖREVLENDİRMESİ BELLİ OLDU
- Yakup Orakçı – Genel Başkan Vekili – Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
- Mustafa Akpınar – Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
- Hacer Yılmaz – Genel Başkan Yardımcısı
- Mehmet Ali Güleç – Genel Başkan Yardımcısı
- Bülent Kumaş – Genel Başkan Yardımcısı
- Kenan Derin – Genel Sekreter
- Muhammed Coşkun - Genel Sekreter Yardımcısı
- Ünal Yüksel - Sayman
- Muhammed Sait Yalçın – Yönetim Kurulu Üyesi
- Necmettin Akaslan - Yönetim Kurulu Üyesi
- Hüseyin Ünlü - Yönetim Kurulu Üyesi
- Musa İstanbul - Yönetim Kurulu Üyesi
- Kasım Karaboğa - Yönetim Kurulu Üyesi
- Cemil Toktay - Yönetim Kurulu Üyesi
- Ömer Fırat - Yönetim Kurulu Üyesi
DİVAN KURULU
Mehmet Ali Güleç - Divan Kurulu Başkanı
Ramazan Çakmak - Katip Üyesi
Mustafa Akpınar – Katip Üyesi
KOMİSYON BAŞKANLIKLARI
Halil Feyzullah Erdönmez - ARGE Komisyon Başkanı
Durmuş Gençtürk - TV Radyolar Komisyon Başkanı
Ramazan Çakmak - İnternet Gazeteciliği Ajanslar Komisyonu Başkanı
Hatice Türkan - Yerel, Genel Gazete ve Dergiler Komisyonu Başkanı
Satı Samyeli - Şairler ve Yazarlar Komisyonu Başkanı
Enes Bülbül - Eğitim Komisyonu Başkanı
DANIŞMA KURULU BAŞKANLARI
Nedim Kul - Sosyal İşler ve Sosyal Tesisler Kurma Danışma Kurulu Başkanı
Hacer Yılmaz - Hukuk İşleri ve Danışma Kurulu Başkanı
Erol Ekicioğlu - Mesleki Araştırma ve İnceleme Danışma Kurulu Başkanı
Fatih Kamalak - Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri Yürütme Kurulu Başkanı
Ekip, ilk toplantısını yaparak çalışmalara başladı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.
Başkan Umut Yılmaz, 15 Temmuz Mahallesi'ndeki Yol Çalışmalarını İnceledi
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ilçenin hızla gelişen yerleşim bölgelerinden 15 Temmuz Mahallesi'nde devam eden yol genişletme, asfalt, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden son durum hakkında bilgi aldı.