Abdülhamid Han Camii’nde Deprem Şehitleri İçin Manevi Buluşma
Kahramanmaraş Haberleri6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü yılı dolayısıyla düzenlenen anma programları, Abdülhamid Han Camii’nde Cuma Namazı öncesinde okunan 1001 Hatm-i Şerif Duası ve Mevlid-i Şerif ile devam etti.
6 Şubat depremlerinin üçüncü yılı dolayısıyla düzenlenen anma programları, 1001 Hatm-i Şerif Duası ve Mevlid-i Şerif ile devam etti. Abdülhamid Han Camii’nde Cuma namazı öncesinde bir araya gelen vatandaşlar, depremde hayatını kaybeden binlerce can için Kur’an-ı Kerim tilavetleri dinledi, eller semaya açılarak dualar etti. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlar, hem kaybettikleri yakınlarını dualarla yad etti hem de birlik ve beraberliğin en güçlü örneklerinden birine tanıklık etti.
“Deprem Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “6 Şubat depremleri, milletimizin hafızasına kazınmış büyük bir acıdır. On binlerce canımızı kaybettik; şehirlerimiz yıkıldı ama birlik ve kardeşlik ruhumuz dimdik ayakta kaldı. Bugün Abdülhamid Han Camii’nde okunan hatimler, edilen dualar; kaybettiğimiz canlarımıza vefa borcumuzun bir göstergesi. Rabbim bir daha böyle felaketleri milletimize yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerimize sabır diliyorum. Kahramanmaraş olarak dayanışma içerisinde yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.