Yükseköğretim Kalite Kurulu, KSÜ Dış Değerlendirme Sürecini Tamamladı
GÜNDEMYükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) gerçekleştirdiği kurumsal dış değerlendirme sürecini tamamladı.
Kurulduğu 1992 yılından bugüne Kahramanmaraş’ta bilim, teknoloji ve eğitim alanında şehrimize öncülük eden, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve değer yaratmayı stratejik hedef olarak belirleyen üniversitemiz, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı tarafından dış değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı üyeleri, üniversitemize ilk ziyaretlerini 11-12 Kasım 2018 tarihleri arasında, ikinci ziyaretlerini ise 2-5 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmiştir.
Dış değerlendirme süreci kapsamında üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve değer yaratma, kalite güvence sistemi, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci, gelişmeye açık yönleri ve benzeri alanlardaki yetkinlikleri değerlendirilmiştir.
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Musal başkanlığında; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cansu Alpaslan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süha Orçun Mert, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Çorum Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık ve Çağ Üniversitesinden Öğrenci Değerlendirici Mustafa Filiz’den oluşan YÖKAK Dış Değerlendirme Takımı, ilk aşamada 11-12 Kasım 2018 tarihlerinde ön ziyaret ve ardından da 02-05 Aralık 2018 tarihleri arasında üniversitemiz birimlerinin değerlendirildiği alan ziyaretleri gerçekleştirildi.
YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, değerlendirme süreci kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Kalite Kurulu üyeleri, yönetim kadrosu, akademik ve idari personel, öğrenciler ve dış paydaşlar ile görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerde üniversitemizin genel durumuna ilişkin sorular sorulurken konuya ilişkin olarak yönetim, personel, öğrenci ve dış paydaşların görüş ve önerileri alındı.
“Bu süreci planlayan ve sağlayan başta Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a şükranlarımızı sunuyoruz.” diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitelerin dış değerlendirme için 2020 yılına kadar süresi olmasına rağmen, üniversitemiz 2018 yılı içerisinde dış değerlendirme sürecine tabi olmayı talep ettiğini ifade etti.
“Bu sürece erken girmek istememizdeki esas unsur, çok değerli akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin ve ilimizdeki tüm paydaşlarımızın bizlere vermiş olduğu destek ve motivasyon olmuştur.” diyen Rektör Can, “Dış değerlendirme sürecinde üniversitemize gelen, değerli görüş ve önerilerini sunan dış değerlendirme ekibine, bizlere destek veren tüm akademik ve idari personelimize, emanetimiz olan öğrencilerimize ve üniversitemize gelerek değerlendirme takımı ile görüş alış verişinde bulunan paydaş temsilcilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.