Yerli ve yabancı ozanlar, Kahramanmaraş’ta buluşarak hünerlerini sergiledi
GÜNDEM
KAHRAMANMARAŞ (AA) Türk edebiyatına yön veren birçok yazarın yetiştiği Kahramanmaraş'ta ilk kez gerçekleştirilen "Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar ve Ozanlar Festivali" başladı.
Büyükşehir Belediyesi ile Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen festivale Türkiye'nin yanı sıra 9 ülkeden 100'e yakın aşık ve ozan katılıyor.
Festivalin ilk gününde Onikişubat ilçesindeki Aliye İzzetbegoviç Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte aşık ve ozanlar, unutulmaya yüz tutmuş atışma, muamma, leb değmez, güzelleme, atışma gelenekleriyle hünerlerini sergiledi, türküler seslendirdi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren katılımcılar, aşık ve ozanların gösterisini ilgiyle takip etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, şiir ve edebiyat şehri Kahramanmaraş'ın kültür ve sanatta da başarılı olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ta tarihten beri önemli şair, yazar, aşık ve ozanların olduğunu belirten Güngör, bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Kahramanmaraş'ın şiir ve edebiyat yönünü ulusal ve uluslararası bazda hak ettiği yere getireceklerini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:
"Kahramanmaraş'ın bu değerini sadece ülkemizde değil, uluslararası arenada da bir marka yapmak için UNESCO yolculuğumuzu devam ettiriyoruz. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na Türkiye'den edebiyat alanında başvurmuş tek şehiriz. Bu sene bütün şehrimizin ekibiyle milletvekillerimizle bütün kurumlarımızla ve bakanlarımızla çok ciddi bir çalışma yürüttük. Asıl listeye dahil olmasak da yedek listeye dahil olacağız. Bugün burada Türkiye'nin her bölgesinden ve yurt dışından çok kıymetli ozanlarımız var. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, İran'dan ozanlarımız var. Karacaoğlan'dan Aşık Mahzuni'ye kadar bu şehirde çok değerli şairler, ozanlar ve yazarlar yetişmiştir."
Farklı etkinliklerle devam edecek festival 3 gün sürecek.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi'nde Rektörlük Görevine Prof. Dr. Güner Dağlı Yeniden Atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar kapsamında sekiz üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi.
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.