© Haber Hanesi 2014 - 2025

YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETECEK ŞİRKETLER!

YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETECEK ŞİRKETLER!

İlk defa 2015 yılının Kasım ayında kamuflajlı bir şekilde gün yüzüne çıkarılan yerli otomobil çalışmalarında üretimi gerçekleştirecek olan firmaların belirlenmesi sürecine geçiş yapıldığını sizlere duyurmuştuk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oluşturulan beşli konsorsiyum, Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı’nda imzaları attı. Yerli otomobili kullanıcılar ile buluşturacak beşli konsorsiyumda Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Vestel yer alıyor.

Elektronik aksamı Vestel, motoru Anadolu Grubu üretecek!

Yerli otomobilin elektronik aksamları, 1994’den beri Zorlu Holding bünyesinde olan ve son dönemde savunma sanayi alanında yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren Vestel tarafından üretilecek. Yerli arabanın motorunun ise Anadolu Grubu tarafından üretileceği belirtilirken, elektrikli ve içten yanmalı motorlar konusunda kullanıcılara hangi seçeneğin sunulacağı maalesef henüz bilinmezliğini koruyor. Beşli konsorsiyumun bir diğer üyesi ise, ülkemizde ürettiği kamyon ve hafriyat araçlarının yanı sıra otobüsleri ile tanınan ve son dönemde savunma sanayi alanında oldukça etkin rol oynayan BMC. Turkcell grubunun ise, özellikle yazılım alanında yerli otomobil projesine büyük katkılarının olması bekleniyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü imza töreni kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Yerli marka otomobilimiz; otomotiv sanayindeki bütün yeniliklere, dijitalleşmeye, dönüşüme, yazılımlara, taleplere ve trendlere cevap verir nitelikte olacak. Türkiye’nin otomobilinin fazlası olacak, eksiği olmayacak. Çıtamız yüksek, hedefimiz büyük. Sadece iç pazarda değil, dış pazarlarda da göz dolduran, farkındalık oluşturan bir marka ve küresel bir başarı hedefliyoruz.” Kaynak:shiftdelete.net

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER