© Haber Hanesi 2014 - 2025

YENİ MERKEZİ ULU CAMİMİZİN YAPIMINA BAŞLANIYOR

YENİ MERKEZİ ULU CAMİMİZİN YAPIMINA BAŞLANIYOR

Pazarcık Merkezi Ulu Camii yıkılıp, yerine Selçuklu mimarisi yeni Merkezi Ulu Cami’si inşa ediliyor. Pazarcık'ta uzun zamandır Merkez Ulu Camisinin avlu ve önündeki işyerlerinin yeniden yapılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü Cami'nin avlu, wc, lavabo ve işyerlerinin yeniden yapımı için proje hazırlamış ve ihale sürecini başlatmıştı. Projeye başlanmadan 1970'li yıllarda yapılan Pazarcık Ulu Cami’de depreme dayanıklılık testi yapıldı ve mevcut binanın çürük olduğu tespit edildi. Tespit sonrası Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve Kahramanmaraş Milletvekillerinin girişimleri sonucu Vakıflar Bölge Müdürlüğü mevcut camiyi en kısa zamanda yıkıp yerine yeni bir cami yapmaya karar verdi. Çalışmaları önümüzde ki günlerde başlayacak olan Merkez Ulu Cami'de bugün son Cuma namazı kılındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; “Vatandaşlarımız bugün itibariyle Merkezi Ulu Camimizde son namazını kılıyor. İlçemizde 1970'li yıllarında yapılan Merkezi Ulu Camimizin depreme dayanıklı olmadığı sebebiyle, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından yıkılıp Selçuklu mimarisi olarak yeniden inşa edilecek. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun, ilçemize prestijli bir görünüm katacak olan Selçuklu mimarisi Merkezi Ulu Camimizin yapılmasında emeği geçen başta Milletvekillerimiz olmak üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER