© Haber Hanesi 2014 - 2025

YARIŞMAYA, 25 ÜLKEDEN 5 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Mizyal Sanat Evi tarafından 31’inci Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Sanatın olanaklarını kullanarak barış içerisindeki Dünya’da çocukların ve gençlerin mutluluğunu artırmak, uluslararası kültürel dostlukları sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl 234 öğretmenin koordinasyonuyla 25 ülkeden 5 bin 800 resimle 5 bin 5 öğrenci katıldı.

Yarışmanın jürisi; The Word of Art kurucusu Mihalio Lısanın, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Semih Mumbuç, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) sanatçısı Erol Doğaner, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden Mehmet Aykanat, Büyükşehir Belediyesi’nden Hülya Yıldız, Gaziantep Bahçeşehir Koleji Görsel Sanatlardan Nida Sebzeci ve Efkan Durak, Hacettepe Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Dr. Deniz Yeşim Taluğ, Resim Öğretmeni Zeynep Ece, Geo Global Eğitim Organizasyonu kurucusu Canan Severoğlu, Kılıçarslan Ortaokulu Resim Öğretmeni Berna Mural, Güvenevler Sanat Merkezi Resim Öğretmeni Güldane Derbent, Çocuk Sanat Merkezi Resim Öğretmeni Selim Manaz, Mizyal Sanat Evi kurucusu Mizyal Karabiber Nacaroğlu oluşturdu. 

4-19 yaş arası çocukların katılım gösterdiği 31’inci Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması’nda jüri tarafından değerlendirmenin ardından dereceye giren resimlerin sahipleri, ödüllendirildi. Ödül töreninde 4-12 ve 13-19 yaş grubu sergileme, bronz, gümüş ve altın madalya ödülleriyle çocuklara boya setleri, resim defteri gibi çeşitli hediyeler verildi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER