© Haber Hanesi 2014 - 2025

YABANCILARA 22 BİNDEN FAZLA KONUT SATTIK

YABANCILARA 22 BİNDEN FAZLA KONUT SATTIK

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde yabancılara 22 bin 234 konut satıldığı belirlenirken, yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında arttığı tespit edildi. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 8 bin 182 konut ile İstanbul alırken, ikinci sırada 4 bin 707 konut ile Antalya yer aldı. Antalya'yı 1.474 konut satışı ile Bursa ve 1.079 konut satışı ile Yalova’nın izlediği anlaşıldı. 2017 yılı Aralık ayında ise yabancılara toplam 2 bin 164 konut satışı gerçekleştiği görüldü.   En fazla konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı …   2017 yılında Türkiye'den en fazla konut satın alan yabancılar Irak vatandaşları  olurken, Iraklıların ülkemizde geçen yıl 3 bin 805 konut satın aldığı belirlendi. Irak'ı 3 bin 345 konut ile Suudi Arabistan takip ederken, bu iki ülkeyi 1.691 konut satın alan Kuveyt, 1.331 konut alan Rusya ve 1.078 konut alan Afganistan vatandaşlarının izlediği anlaşıldı. Aralık ayında ise Irak vatandaşları Türkiye’den 418 konut satın aldı. Irak’ı sırasıyla, 271 konut ile Suudi Arabistan, 151 konut ile Kuveyt ve 129 konut ile Rusya Federasyonunun izlediği tespit edildi.   2017 yılında 1 milyon 400 binden fazla konut el değiştirdi …   Konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,1 artış göstererek 1 milyon 409 bin 314 olarak gerçekleşti. Konut satışlarında 2017 yılında, İstanbul 238 bin 383 konut satışı ile ilk sırayı aldı. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 150 bin 561 konut satışı ile Ankara, 84 bin 184 konut satışı ile İzmir izledi. En az satış ise 124 konut ile Hakkari’de gerçekleşti. Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Aralık ayında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 oranında azalarak 132 bin 972 olduğu anlaşıldı.  

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER