© Haber Hanesi 2014 - 2025

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN 15 TEMMUZ HASSASİYETİ…

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN 15 TEMMUZ HASSASİYETİ…

Sivas’ta 15 Temmuz şehitleri adına yapılan bakır rölyef Türk Bayrakları, Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından işleniyor. Bu bayraklar tamamlandığında açılacak sergiler sonrasında 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine teslim edilecek. Toplam 16 ülkeden 24 öğrenci bulunan okulda ağırlıklı olarak Gana, Kenya, Tanzanya, Afganistan, Pakistan ve Etiyopya’dan öğrenciler bulunuyor. Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi öğrencileri geleneksel Türk sanatlarını da öğreniyor. Halk Eğitim ve Sivas Belediyesi’nin girişimleri ile bu okulda öğrenim gören dünyanın 4 bir yanından gelen öğrenciler geleneksel Türk sanatlarından olan bakır rölyef dersi alıyor. RESİM GALERİSİ: [gallery columns="4" ids="12336,12337,12339,12340,12341,12342,12343"] Okullarında 3 hafta ders alan öğrenciler son derslerini İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Kültür ve Sanat Merkezi’nde aldı. Burada 15 Temmuz Şehitleri için hazırlanan Bayrak Timi ile birlikte Türk Bayrağından yapılan ve şehitlerin ismi yazan Bakır Rölyefleri hazırlayan öğrenciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yapılan Bayrağı da kendisine hediye etmek istediklerini dile getirdiler. Türkiye de bulunmaktan çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, “Burada hem eğitim görüyoruz hem de geleneksel Türk sanatlarından olan bakır rölyefi öğreniyoruz. “Ülkemize gittiğimizde bizlerde bu işleri yapacağız.” diyerek Bakır rölyef kursunda daha önce hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan yazılı çalışmayı Cumhurbaşkanına hediye etmek istiyoruz.” Dediler. Bakır rölyef dersi veren Necmettin Sadıkoğlu, “Dünyanın dört bir yanından gelen şehrimizde öğrenim gören öğrencilere Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi ile birlikte kurs düzenliyoruz. Haftada iki gün verdiğimiz bakır rölyef dersi çerçevesinde bugünkü dersimizi İhramcızade Kültür Merkezi’nde vermek istedik.” dedi. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Yılmaz Türker, “16 ülkeden 24 öğrencimiz burada eğitim alıyorlar. Boş kalan zamanlarında da hem stres atıyor hem de Türk İslam Sanatlarını öğreniyorlar.” şeklinde konuştu. Kurs öncesinde İhramcızade Kültür sanat merkezini gezen öğrenciler burada Sivas’ın manevi önderleri arasında yer alan İhramcızade İsmail Hakkı Toprak hakkında Sanat Merkezi’nden sorumlu olan Ümit Hüseyin Çelik’ten bilgi aldı. Burada konuşan Çelik, “16 ülkeden uluslararası imam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Hocalarımız okullarında öğrencilere ders veriyorlardı. Bizde bu öğrenciler ile İhramcızade Kültür Merkezine gelerek hem İhramcızade İsmail Hakkı Toprak'ı yakından tanımalarını istedik hem de öğrencilerimizin farklı bir gün geçirmesine katkı sağlayalım istedik. Burada öğrencilerimize İsmail Hakkı Toprak’ı anlatarak aynı zamanda 11 dalda Türk İslam sanatlarına yönelik kurslarımız hakkında bilgi verdik.” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER