© Haber Hanesi 2014 - 2025

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya’da konuştu:

”Dolardan şikayetleri durdurmanın tek yolu üretimi büyütmek. Üretimi büyüttüğümüzde, ticaretimizi dengeli hale getirdiğimiz zaman doların peşinden koşmayacağız”

ANTALYA (AA) Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Dolardan şikayetleri durdurmanın tek yolu üretimi büyütmek. Üretimi büyüttüğümüzde, ticaretimizi dengeli hale getirdiğimiz zaman doların peşinden koşmayacağız." dedi.

Perinçek, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Türkiye’nin Çıkış Yolu" konferansında yaptığı konuşmada, Antalya’nın Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu belirtti.

Çiftçiye borçlanmayı dayatan, Türkiye’ye bölünmeyi dayatan Atlantik çağının sonuna gelindiğini ifade eden Perinçek, Asya uygarlığının yükseldiğini, artık dünya ekonomisinde Asya’nın ağırlığının olduğunu söyledi.

Perinçek, üreten Türkiye’nin Asya ülkeleri içerisinde öncü ve eşsiz bir yere sahip olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Üretici baş tacıdır. Bütün halkımız bizden çözüm, program istiyor. İşte o program belli. Üretime verilen her şey doğrudur. Üretimi baltalayan her şey yanlıştır. Üreticinin milli hükümeti bunu yapacak. Üretime yararlı olan her siyaset her program her strateji doğrudur. Üretime sekte vuran her siyaset her program her strateji de yanlıştır. Bu Türkiye’yi batıran sistemi nasıl getirdiler? Üretim odaklı değil, ihracat odaklı bir ekonomiyle. 'İhraç ettiğimiz için ucuz üretmemiz lazım. Bakın Güney Amerika’daki kömür, Ukrayna’da ve Rusya’daki kömür daha ucuz. Dışarıdan pamuk getirelim.' dediler. Bu şekilde maliyetleri düşürelim sloganıyla dışarıdan alalım dendi. Dışarıdan aldığın zaman dışarıdan aldıklarını ihraç ediyorsun. Bugün Türkiye ihracatının yüzde 6070’i dışarıdan alınanların ihraç edilmesi. Onun için ihracat rakamları gerçek rakam değil. Türkiye ithalata bağımlı hale geldi. İthalat patlaması oldu. İhracattan çıkıp ithalatı patlattılar."

"Dolardan şikayetleri durdurmanın tek yolu üretimi büyütmek"

Vatan Partisi olarak üretim odaklı bir ekonomik yapı inşa edeceklerini ifade eden Perinçek, ihracatın anahtarının da üretimde olduğunu söyledi.

Perinçek, ihracat yapmak için bir şey üretilmesi gerektiğini dile getirerek, "Dışarıdan aldığınızı dışarıya satarak bir katma değer kazanmış olmuyorsunuz. İhracatımızı Türkiye'de ürettiklerimizi esas alarak büyüterek ancak ithalat ve ihracat arasındaki dengeleri sağlayabiliriz. 'İhracat yapacağız, dünyaya açılacağız, mallarımızı ta Amerikalarda, Japonyalarda satacağız’ vaatleriyle getirilen ekonomi, Türkiye’yi bir ithalat cenneti haline getirdi. Borca batırdı. Şimdi doların peşinden koşuyoruz. Doların fiyatı da o yüzden yükseliyor. Dolardan şikayetleri durdurmanın tek yolu üretimi büyütmek. Üretimi büyüttüğümüzde, ticaretimizi dengeli hale getirdiğimiz zaman doların peşinden koşmayacağız." diye konuştu.

Konuşmanın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Perinçek, partiye yeni katılanlara da rozetlerini taktı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER