Vali Yazıcı, Alanya’da hayırseverlerle bir araya geldi
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya'nın Alanya ilçesinde eğitim alanında yatırım yapan 60 hayırseverle buluştu.
İlçede bir otelde düzenlenen programa, Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve hayırseverler katıldı.
Vali Yazıcı, yaptığı konuşmada, bu kadar gönlü güzel insanla her zaman bir araya gelinemeyeceğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu belirten Yazıcı, "Devletimiz okulunu da yapar, hastanesini de yapar. Ama siz gönlü güzel insanların eğitime sunmuş oldukları bu katkı önemli. 'Ben de varım, birlikte yapalım, ben paramı Türk çocuklarına, Türkiye'nin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimize harcamak istiyorum' diyen hayırseverlerimiz iyi ki varsınız. Allah sayınızı arttırsın." dedi.
Yazıcı, şunları ifade etti:
"Alanya’ya ve Antalya'daki bu güzel insanları tüm Türkiye'nin örnek alması için çağrıda bulunmak istiyorum. Yüzde 40’ın üstünde yapılan dersliklerin hayırseverler tarafından yapılmış olması, bizim örnek bir il olduğumuzu, sizin de örnek insanlar olduğunuzu ortaya koyuyor. İyi ki varsınız, iyi ki bu güzelliği bu şehre yaşattınız."
Kestel Alantur Ayhan Şahenk İlkokulu binasının yapımını üstlenen Doğuş Sigorta adına törene katılan genel müdür yardımcısı Çiğdem Uluocak Akçay, spordan sanata, sağlıktan eğitime kadar her türlü sosyal sorumluluk konularında öncü olduklarını belirtti.
Akçay, "Doğuş Grubu’nun kurucusu ebedi başkanımız merhum Ayhan Şahenk tarafından 1987 yılında yaptırılan Kestel Alantur Ayhan Şahenk İlkokulunun günümüz koşullarında ihtiyacı olan gereksinimleri, 2022 yılında bir Doğuş Grubu kuruluşu olan Doğuş Sigorta tarafından sağlanmıştır. Manevi değeri büyük olan okulumuzun ilave binasının yapımında katkı sağladığımız için gururluyuz. İlçemize hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı tarafından hayırseverlere teşekkür plaketi verildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.