© Haber Hanesi 2014 - 2025

UYURKEN BİLE YANIMIZDAN AYIRAMIYORUZ

UYURKEN BİLE YANIMIZDAN AYIRAMIYORUZ

Yapılan araştırmalara göre akıllı telefon sahiplerinin yüzde 59’u için akıllı telefonun hayatlarının vazgeçilmez ve önemli bir parçası olduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların yüzde 44’ünün gün içinde akıllı telefonlarına bakamadıklarında kendilerini huzursuz hissettiği, yüzde 38’inin ise sabah uyanınca ilk yaptıkları şeyin akıllı telefonlarından sosyal medya hesaplarını ve mesajlarını kontrol etmek olduğu tespit edildi. Interpress’in GfK ve DigitalTalks tarafından yapılan araştırmadan edindiği bilgilere göre, akıllı telefon sahiplerinin yüzde 28’inin gece telefona bakmak için uyandığı belirlenirken her iki kişiden birinin ise uyurken telefonunu yakınında tuttuğu saptandı. Medyaya yılbaşından bu yana akıllı telefonlarla ilgili 185 binden fazla haber yansıdığı tespit edildi.   Akıllı telefonda en çok Facebook var …   Araştırmaya göre akıllı telefon sahibi olanların büyük çoğunluğu  telefonlarında sosyal medya uygulaması olarak Facebook’u kullanırken telefonlarında Facebook kullanan erkeklerin oranının kadınlara göre daha yüksek olması dikkat çekti. Facebook’tan sonra telefonda en çok kullanılan uygulama Instagram olurken bu uygulamayı Twitter ve Snapchat’in  takip ettiği belirlendi. Akıllı telefonunda sosyal medya uygulamalarını kullanan yaklaşık her 4 kişiden üçünün bu uygulamaları sürekli veya sık sık kontrol ettiği görüldü.   Mesajlaşmak için tercihimiz WhatsApp …   Akıllı telefon kullananların neredeyse tamamının telefonlarında mesajlaşma uygulaması olarak WhatsApp kullandıkları ortaya çıkarken ülkemizde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ı Messenger’ın  takip ettiği görüldü. Her 3 akıllı telefon sahibinden ikisinin ise akıllı telefonları olmasına rağmen hala SMS kullanmaya devam ettikleri anlaşıldı.  Bu mesajlaşma uygulamalarını kullananların yaklaşık yüzde 72’sinin sürekli ya da sık sık telefonlarını kontrol ettiği tespit edildi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER