© Haber Hanesi 2014 - 2025

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI MESUT KAPLAN: “TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER!”

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI MESUT KAPLAN: “TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER!”

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Mesut Kaplan Kahramanmaraş’ta Suriyeli mültecilerin açmış olduğu işyerlerinin tabelalarına tepki gösterdi. Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Mesut Kaplan şehir merkezinde başta olmak üzere bazı bölgelerin belirli cadde ve sokakların arap mahallesi haline geldiğini söyledi. Türkçe giderse Türkiye gider diyerek Türkçe’nin önemine değinen İl Başkanı Mesut Kaplan, “Şehrimizin belirli caddelerine girildiği vakit “Burası Kahramanmaraş mı?” düşüncesine kapılacak kadar rahatsızlık yaratmakta Türk’ün öz yurdunda bizleri rahatsız etmektedir.” Dedi. Kaplan, “ Elbette mülteciler misafirimizdir ama misafirimize verilen haklar kendi insanlarımıza verilmeyince bu rahatsızlık uyandırıyor. Bu konuda belediyelere çok önemli görevler düşmektedir. Bu rahatsızlık bir an önce giderilmelidir.” İfadelerini kullandı. Türkçe tabela kullanmış olan firmalara da teşekkür eden Kaplan, Karamanoğlu Mehmet Bey’in çıkarttığı ” Bu günden sonra hiç kimse divanda, dergâhta, barigâhta, mecliste ve meydanda Türkçe’den başka dil konuşmayacak” fermanını hatırlattı. Kaplan, ” Buradan Kahramanmaraş'taki bütün yetkililere sesleniyorum. Burada bu levhaları asanlar neye göre aşmıştır. Mülteci yani misafir olanlar ne zamandır ev sahibi olmuştur. Bir Türk Milliyetçisi olarak bu levhaları kabul etmiyor ve bu konun takipçisi olacağımı buradan duyuruyorum. 10 gün sonra kutlayacak olduğumuz, Türkçe’nin resmi dil olmasının 740. yıldönümü olan “13 Mayıs Türk Dil Bayramına” kadar Arapça tabelaların kaldırılıp bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturularak, Türkçemize hak ettiği bayramı yaşatalım.” Dedi. Kaplan, yapılmasını istediği uygulamanın benzerlerinin yaşandığının altını çizerek, Adana Büyükşehir Belediyesi zabıtasının yapmış olduğu uygulamayı işaret etti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER