Türkiye’den Lübnan’a gemiyle insani yardım gönderildi
GÜNDEMİçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: ”Üçüncü gemiyi Lübnan’a gönderiyoruz. İlk ikisinde 33 tır göndermiştik. Bugün gönderilen 58 tırla birlikte toplam yardım 91 tır olacak. Bugünkü 960 tonluk insani yardım malzemesiyle 1484 ton yardım malzemesini oraya ulaştırmış olacağız”
MERSİN (AA) Türkiye'den Lübnan'a insani yardım malzemesi götürecek 58 tırı taşıyan gemi için uğurlama töreni düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, AFAD koordinasyonunda 19 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle hazırlanan ve 960 ton gıda malzemesi ile un bulunan 58 tır, "İyilik Gemisi"ne yüklenmek üzere Taşucu Limanı'na geldi.
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, uğurlama töreninde, Türk milletinin tarih boyunca mazlum coğrafyalara el uzattığını söyledi.
Lübnan'da yaşanan olaylardan dolayı ekonomik sıkıntıların bulunduğunu aktaran Çataklı, şöyle konuştu:
"Sadece son bir aya bakarsak, iki hafta önce başlamıştık. Bu üçüncü gemiyi Lübnan'a gönderiyoruz. İlk ikisinde 33 tır göndermiştik. Bugün gönderilen 58 tırla birlikte toplam yardım 91 tır olacak. Bugünkü 960 tonluk insani yardım malzemesiyle 1484 ton yardım malzemesini oraya ulaştırmış olacağız. Burası bizim kapı komşumuz. Siz lüks bir villada yaşasanız yanı başınızda metruk bir bina olsa rahat edebilir misiniz? Edemezsiniz. Ülkeler de böyledir. Bugün Suriye'deki huzursuzluk bizi rahat bırakıyor mu? Ukrayna rahat bırakıyor mu? Geçmişte Irak, İran rahat bıraktı mı? Bırakmadı. Komşuluk da böyle bir şey. Orada bir sıkıntı varsa ona el uzatmak bize düşen bir vazife."
Çataklı, bugünkü yardımlarda 19 sivil toplum kuruluşunun desteğinin olduğunu anımsatarak, "Bu giden gemide sadece yükler yok. Milletimizin muhabbeti var. Biz sadece ramazanda iftar sofralarında sevinç olalım diye değil, sadece sahurlarına sevinç olalım, muhabbet katalım diye değil aynı zamanda Lübnan'daki kardeşlerimizin eksikliklerine tamam olmak niyetindeyiz. Elbette bu gönderdiğimiz yardımlarla oradaki bütün sorunları çözemeyeceğiz ama onlara bir umut vereceğiz. Milletimizin sevgisini, muhabbetini taşıyacağız." ifadelerini kullandı.
Mersin Valisi Ali İhsan Su da Türk milletinin dünyanın neresinde yardıma muhtaç kişi varsa oraya el uzattığını ifade etti.
Türkiye'nin Lübnan'a yardım konusunda büyük fedakarlık yaptığını vurgulayan Su, "Dil, renk, inanç... Bunların hiç birini gözetmeksizin herkesin yardımına koşmak için ülke olarak gereken gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirterek, "Lübnan'a 2 gemi gönderdik. Bu üçüncü gemi olacak. Oradaki ihtiyaç sahiplerine milletimizin merhametini, iyilik duygularını götürme imkanı olacak." dedi.
İl Müftüsü Şaban Kondi'nin okuduğu duanın ardından, insani yardımları taşıyan tırlar gemiye yüklendi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.