© Haber Hanesi 2014 - 2025

Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Sağlık Akademisi kuruldu

ANTALYA (AA) Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Sağlık Akademisi, Antalya'da düzenlenen ilk genel kurul toplantısıyla faaliyete geçti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Avrasya Sağlık ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ilk genel kurula, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kırgızistan Cumhuriyeti Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Talantbek Batyraliev ve Avrasya Sağlık ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aynur Feyzioğlu katıldı.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl, genel kurulda yaptığı konuşmada, akademinin Türk dünyası ve akraba toplulukları arasında sağlık alanında bilimsel ve akademik iş birliğinin geliştirilmesi bakımından tarihsel ve sevindirici bir adım olduğunu söyledi.

SBÜ'nün akademiye elinden gelen katkı ve desteği vereceğini belirten Erdöl, yapılacak çalışmalar ile Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarının tedavi, eğitim, staj, doktora gibi konularda cazibe merkezi haline getirileceğini kaydetti.

Katılımcılar arasında bilgi alışverişi, tecrübe aktarımı sağlanması, ortak bilimsel projelerin yürütülmesinin de amaçlandığına dikkati çeken Erdöl, "Bu çatı altında Orta Asya'nın 21. yüzyıldaki şahlanışına katkı sağlayabilmeyi, akademik ve bilimsel arka planlı ortak çözümler üretebilme hedefine ulaşabilmeyi umuyorum." dedi.

Doç. Dr. Aynur Feyzioğlu da Orta Asya'daki Türk Devletlerinin tıp alanında dünya ile iletişime geçmesi ve gelişmeleri takip ederek sağlık sistemlerini entegre etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Akademik ve bilimsel bir çalışma ortamı sağlandığını aktaran Feyzioğlu, "Bilgi ve deneyimleri paylaşmak ve diğer ticari ve ekonomik katkılar için seçkin Türk akademisyenlerinden ve Türk topluluğu bilim adamlarından oluşturulacak 'Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Sağlık Akademisi'ni kurduk. Hayırlara vesile olsun." dedi.

Genel kurulda hazırlanan protokol, Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Kırgızistan Cumhuriyeti Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Talantbek Batyraliev arasında imzalandı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER