© Haber Hanesi 2014 - 2025

TÜMKİAD Kahramanmaraş’ta ahilik geleneğini yaşatıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ta Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) tarafından ahilik ve esnaflar arası paylaşma kültürünün öne çıkarılması amacıyla esnafa çorba ve simit ikram edildi.

TÜMKİAD tarafından geleneksel hale getirilen "Bugün Kahvaltınız Bizden" sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında dernek yetkilileri Yeni Sanayi Kavşağı'nda işe giden esnafa çorba ve simit ikramında bulunuldu.

Ahilik geleneğine dikkat çekilmesi amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirten TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Eliaçık, iş insanları, esnaflardan yoğun ilgi ve teveccüh gördüklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında gönülden gönüle konuşmanın lezzetine vardıklarını belirten Eliaçık, şunları kaydetti:

"Ne mutlu bize ki gönülden gönüle konuşmanın lezzetine varıyoruz. Buradaki amacımız fütüvvet, ahilik, lonca ve sivil toplum kuruluşu kültüründe bulunan paylaşmanın bereketi ve mutluluğu üzerine dikkat çekmek için bu güzel etkinliği düzenliyoruz. Kahramanmaraş kadim bir şehir, iş insanları yardımsever ve şehri için her zaman elini taşın altına koyan yürekli iş insanlarının bulunduğu şehirlerden bir tanesidir. Biz Kahramanmaraş hemşerimizin gönlüne dokunmak ve damarlarımızda dolaşan paylaşma kültürünü yeni kuşaklara anlatmak için geçmişimizden ders alarak, yeni dünya düzenine dizayn ederek harmanlayarak yeni yetişen gençlerimize, iş insanlarımıza ve girişimcilerimize örnek olmayı hedefliyoruz. Bunu da görüyorsunuz. Biz ne kadar anlatsak da insanların yüzündeki tebessüm ve mutluluk hissi her şeyi açıklıyor."


İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 103’üncü Yılı “Cumhuriyet Fazilettir” Temasıyla Kutlandı

SANKO Üniversitesi’nde, Cumhuriyetin ilanının 103’üncü yıl dönümü, “Cumhuriyet Fazilettir” temasıyla düzenlenen törenle kutlandı.

Dr. Sermet Kileci: Cumhuriyet Geleceğimizi Aydınlatan En Güçlü Değerimizdir

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir” dedi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı: Cumhuriyet Bilim ve Çağdaşlaşmanın Simgesidir

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Cumhuriyetimizin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın önemli bir simgesidir” dedi.

Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!

Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

TÜM HABERLER