© Haber Hanesi 2014 - 2025

TÜRKİYENİN YENİ GÜCÜ: RÜZGAR SANTRALLERİ

TÜRKİYENİN YENİ GÜCÜ: RÜZGAR SANTRALLERİ

Rüzgar enerjisi alanında dünya, Avrupa ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri ortaya koyan rakamsal veriler açıklandı. Türkiye’nin, toplam kurulu güçte küresel sıralamadaki yeri henüz çok altlarda olsa da 2016 yılında yeni rüzgar enerji santrali (RES) kurulumunda 1.387 megavat ile Avrupa’da üçüncü, dünyada ise yedinci sırada olduğu ortaya çıktı.   Medya Takip Ajansı Interpress’in, Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından açıklanan verilerden derlediği bilgilere göre 2016 yılında tüm dünyada 54 bin 600 MW’lik yeni rüzgar enerji santrali kurulduğu belirlendi. Medyanın da gündemine sık sık gelen enerji haberleri ile ilgili televizyon, internet ve yazılı basına son bir yılda 66 bin 506 haber yansırken,  rüzgar enerji santralleri (RES) hakkında ise 2 bin 505 haber çıktığı tespit edildi.   Dünya pazarında yedinciyiz…   Küresel rüzgar enerjisi kurulu güç sıralamasında Çin, 168 bin 690 MW ve yüzde 34.7’lik payla açık ara birinci durumda bulunurken, yüzde 16.9 ile ABD’nin ikinci ve yüzde 10.3’lük pay ile Almanya’nın üçüncü sırada yer aldığı görüldü. Bu üç ülkenin geçen yıl dünyada yeni rüzgar enerji santrali kurmada da önde olduğu görüldü. Bu alanda Türkiye’nin ise yedinci sırada yer aldığı saptandı.   Türkiye Avrupa’da üçüncü sırada …   2016 yılında Türkiye Avrupa’daki en çok yeni rüzgar enerjisi kurulumu gerçekleştirilen üçüncü pazar oldu. Yeni kurulumlar açısından Avrupa liginin tepesinde ise 5 bin 443 MW ile Almanya ilk sırayı alırken, Fransa 1561 MW ile ikinciliği üstlendi. Türkiye 1.387 MW ile üçüncü, 887 MW ile Hollanda dördüncü ve 736 MW ile İngiltere beşinci sırada yer aldı. Toplam kurulu rüzgar kapasitesinde dünya liginde ilk 10’a giremeyen Türkiye’nin, Avrupa sıralamasında ise 6’ıncı olduğu tespit edildi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER