© Haber Hanesi 2014 - 2025

TÜRKİYEDE REHBER SAYISI 15 BİNİ AŞTI

TÜRKİYEDE REHBER SAYISI 15 BİNİ AŞTI

Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kokartlı (belgeli) profesyonel turist rehberi sayısının 15 binin üzerinde olduğu belirlenirken, büyük çoğunluğu üniversite mezunu olan, en az bir, çoğunlukla birkaç yabancı dili çok iyi düzeyde konuşan rehberlerin, ülkemizi turistlere en iyi biçimde tanıtmak ve ülkeden memnun ayrılmalarını sağlamak konusunda büyük misyon üstlendikleri ortaya çıktı.

Dillere göre rehber sayısında İngilizce ilk sırada …

Rehberlerin bildiği dillere göre sıralama yapıldığında, ülkemizde en fazla İngilizce bilen rehberler yer alırken, Almanca ikinci, Fransızca üçüncü, İtalyanca dördüncü ve Rusça bilen rehberlerin ise beşinci sırada bulunduğu saptandı. Rehberlik yaptıkları dil sıralamasında ise İngilizce yine ilk sırayı alırken, Fransızca rehberlik yapanların Almanca rehberlik yapanlardan önde olduğu tespit edildi.

İllere göre rehber sayısında İstanbul önde …

Türkiye'de, en fazla rehber İstanbul'da bulunurken, ilk sırada yer alan İstanbul'u, İzmir’in takip ettiği belirlendi. Üçüncü sırada Ankara yer alırken, en fazla turistin geldiği Antalya’nın ise rehber sayısı bakımından dördüncü sırada yer aldığı görüldü. Beşinci sırada da bir başka turizm şehri olan Nevşehir’in yer aldığı tespit edildi.

Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) tarafından ilk kez 1990 yılında kutlanmaya başlanan “Dünya Rehberler Günü” nedeniyle Medya Takip Ajansı Interpress’in televizyon, internet ve yazılı basında yapmış olduğu haber araştırmasına göre, medyaya yılbaşından bu yana turist rehberleri ile ilgili 34 bin 328 haber yansırken, “Dünya Rehberler Günü” hakkında ise televizyon, internet ve yazılı basında toplam 302 haber çıktığı tespit edildi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER