TURİZM POTANSİYELİ DULKADİROĞLU’NDA SAKLI
GÜNDEMKahramanmaraş’ın turizm potansiyelinin Dulkadiroğlu’nda saklı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Necati Okay, bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına yaptıkları çalışmaları anlattı.
Başkan Okay, bu kapsamda Türkiye Oryantiring 2. Kademe 14 yaş altı şampiyonanın Kahramanmaraş’ta yapıldığını hatırlattı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelini ortaya çıkarma adına yaptıkları çalışmaları anlattı. Geride kalan hizmet süresi boyunca bu potansiyeli göz önünde bulundurarak hizmetler ürettiklerini kaydeden Başkan Okay, turizimin alt yapısı olması nedeniyle konaklar restore ettiklerini hatırlattı.
Bu alt yapının öneminin geçtiğimiz hafta yapılan Türkiye Oryantiring 2. Kademe yarışlarında ortaya çıktığını aktaran Başkan Okay, bin 500 sporcunun tarihi sokakları karış karış gezdiğini söyledi. Ayrıca sporcuların yanı sıra ailelerinde turnuva için Kahramanmaraş’a geldiğini belirten Başkan Okay, toplamda şehre geçen hafta sonu yaklaşık 2 bin 100 kişinin giriş yaptığını söyledi.
Şehre 2 adet müze kazandırdıklarını aktaran Başkan Okay, yabancı misafirlerin bu müzeleri görmeden gitmediğini hatırlattı.
Kahramanmaraş’a 26 ilden gelen misafirleri en güzel şekilde ağırladıklarını söyleyen Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü : “Cuma, Cumartesi ve Pazar günü ilimizde bütün oteller yüzde yüz doldu. Kapalı çarşı esnaflarımız pazar günüde dükkanlarını açtılar. Dulkadiroğlu belediyesi olarak gelen misafirlerimize Maraş' a özgü çorba ikramında bulunduk. Esnaflardan aldığımız dönüş ise 2 gün boyunca ticaret güzel bir şekilde yapıldığıydı bu da bizi mutlu etti amaç ve maksadımız sporun yanında ilimizi tanıtmak ve ticaretin gelişmesiydi, bunu da başardığımız için çok mutluyum. Ben göreve geldiğim 5 yıl boyunca Turizm ve Ticaretin gelişmesi için çalışma yaptım. Ana sponsor olarak emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.”
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.