© Haber Hanesi 2014 - 2025

TÜBİTAK YARIŞMASINDA KAHRAMANMARAŞ'IN GURURU OLDULAR

TÜBİTAK YARIŞMASINDA KAHRAMANMARAŞ'IN GURURU OLDULAR

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması Adana Bölge Sergisi Finallerine Kahramanmaraş'tan katılan Binevler Ortaokulu öğrencileri, bin 60 proje arasından sıyrılarak Matematik alanında bölgede ikinciliği,ilde birinciliği göğüsledi.   Eğitim alanındaki kalitesini her geçen gün artıran Kahramanmaraş, okulların başarılarıyla çıtasını zirveye taşımaya devam ediyor. Kahramanmaraş'a eğitim alanında bir gururu da Binevler Ortaokulu yaşattı. Onikişubat ilçesi Binevler Ortaokulu TÜBİTAK'ın düzenlediği Bölge Sergisi Yarışmasında bin 60 proje arasından sıyrılarak matematik alanında ikinciliği göğüsledi. Danışman Öğretmen Özlem Kahraman liderliğinde öğrenciler Cansu Güneş ve Yaren Gözükara okullarına ve Kahramanmaraş'a büyük gurur yaşattı. Toplamda 8 ilin katıldığı yarışmada Çevrepınar Ortaokulu fizik alanında 1'cilik,Binevler Ortaokulu matematik alanında 2'cilik,Çağlayancerit İstiklal Ortaokulu Kimya alanında da ikinciliği ve Zekeriya Tanrıverdi İmamhatip Ortaokulu değerler  eğitimi alanında  üçüncülüğü elde etti. Bu gibi yarışmalarla Kahramanmaraş'ın eğitim kalitesinin istenilen seviyeye geldiği düşünülürken, başarılı öğrenciler ve öğretmenleri de okul yönetimi tarafından tebrik edildi. Öğrencilere bu başarılarından dolayı çeşitli hediyeler verildi. Matematik alanında bu büyük başarıya imza atan öğretmen Özlem Kahraman, bu gibi yarışmalara katılmayı ve yeni başarılar elde etmeyi arzu ettiklerini aktardı.Üreten bir nesil  için araştırmacı ve projeci öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen Kahraman, yeni yarışmalar için ise şimdiden hazırlandıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER