© Haber Hanesi 2014 - 2025

TOYOTA GAZOO Racing bir kez daha WRC Markalar Şampiyonu oldu

İSTANBUL (AA) TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda bir kez daha büyük zafere ulaştı.

Toyota açıklamasına göre, geçtiğimiz yılın ardından 2022’de de Markalar Şampiyonu olan Toyota, böylece iki yıl üst üste WRC’nin şampiyon markası olmayı başardı.

İspanya Rallisi’nde Sebastien Ogier’in galibiyetiyle şampiyonluğa ulaşan TOYOTA GAZOO Racing, son şampiyon Kalle Rovenpera’nın da katkısıyla 19 etabın 12’sini kazandı. Ogier, ralliyi ilk sırada, en yakın rakibinin 16,4 saniye önünde bitirdi. Sezonun başında yürürlüğe giren teknik düzenlemelerle büyük bir devrimin yaşandığı WRC’de, yeni GR YARIS Rally1 HYBRID de büyük başarısıyla dikkatleri üzerine topladı.

Toyota, tarihi boyunca WRC Markalar Şampiyonası’nı altıncı kez kazanırken, 2017’de seriye geri dönmesinden itibaren üçüncü kez bu unvana erişti. Toyota İspanya Rallisi’nde sezonun yedinci zaferini alırken, sekiz kez Dünya Şampiyonu olan Ogier ise ilk kez burada kazanmış oldu.

Ocak ayında gerçekleştirilen MonteCarlo Rallisi’nden bu yana ilk asfalt rallisi olan İspanya’da başlangıçtan itibaren Ogier tempoyu belirleyen isim olarak öne çıktı. Ogier yarışı kazanırken, Rovanpera yarışı üçüncü sırada tamamlayarak yeni bir podyum başarısı daha elde etti. Elfyn Evans ise hafta sonu boyunca üst sıralar için mücadele etti ve ralliyi altıncı sırada tamamlayarak takıma önemli puanlar getirdi.

TGR WRT Next Generation takımı ile yarışan Toyota’nın genç pilotu Takamoto Katsuta ralliyi yedinci sırada tamamladı.

Açıklamada, yarışın ardından yaptığı değerlendirmesine yer verilen akım kaptanı JariMatti Latvala, “Takımla gurur duyuyorum. Çok yetenekli bir ekibe sahibiz. Ayrıca hepsi kazanma tutkusuna sahip. Ancak en önemlisi ise herkes birlikte çalışıyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde sonuçları da elde ediyorsunuz. Ogier bu hafta sonu nasıl bu kadar şampiyonluk elde edebildiğini bir kez daha kanıtladı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 2022 sezonu, 1013 Kasım tarihlerinde yapılacak Japonya Rallisi’nin ardından tamamlanacak. Bu ralliyle birlikte, 2010’dan bu yana ilk kez Japonya Rallisi gerçekleştirilecek. Aichi ve Gifu dağlarındaki yollarda yapılacak rallide, sürücüleri heyecan verici asfalt yollar bekliyor olacak. Servis alanı ise Nagoya yakınlarındaki Toyota City’de kurulacak.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER