© Haber Hanesi 2014 - 2025

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TOPLANTISI BAŞLADI

Tarihi Kentler Birliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş Buluşması başladı.

Ramada Otel’de gerçekleştirilen program Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi tanıtım filmlerinin gösterimi ile başladı.

Tanıtım filmlerinin ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehirlerin bir kimliği olduğuna işaret ederek: “Bir şehre sahip çıkmak, her şeyden önce onun tarih, kültür kimliğine sahip çıkmakla mümkündür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Şehirleri şekillendiren insandır. Ancak insan, şehirleri şekillendirdiği kadar, şehirler tarafından da şekillenen varlıktır.” demektedir. Bizde bu anlayışla Kahramanmaraş’ımızı kadim medeniyetimizin temelleri üzerinde geleceğe taşıyacak şekilde inşa ediyoruz.

Tarih bir şehrin beyni, kültür ise kalbidir. Tarihin izleri silinmiş bir şehir hafızasını yitirmiştir. Kültürünü kaybetmiş bir şehir ise kalbini kaybetmiştir.

Biz de, bu kente hizmet vazifesini yüklenmiş kişiler olarak; şehrimizin tarihi ve kültürel yapısını koruyarak geleceğe taşıma adına çaba göstermekteyiz.

Şehirler kimlikleri ile hatırlanır ve anılırlar… Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzelliklerin anlatılması ve anlaşılmasına katkıda bulunuyoruz. Şehrimizin zengin tarihinden kaynaklanan kültürel birikimin hayat bulması ve turizmin gelişmesine katkı sunmak amacıyla örnek restorasyon çalışmaları yürütüyoruz.

Kahramanmaraş, herhangi bir yer, şehirlerden bir şehir değildir.

Kahramanmaraş Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarının birbiriyle karşılaştıkları ipek yolu ve baharat yolu üzerinde kurulmuş, 16 bin yıllık tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış yurdumuzun özel şehirlerindendir.

Kahramanmaraş aynı zamanda Türkiye’nin kurtuluşuna ev sahipliği yapmıştır. Birinci Meclis, kurtuluş mücadelesindeki yiğitliğinden, kahramanlığından dolayı İstiklal Madalyası’nı bütün bir şehre vermiştir. Kahramanmaraş Türkiye’nin İstiklal Madalyalı ilk şehri, isminin başına “Kahraman” unvanı alan dünyadaki tek şehirdir. Birlikte yaşama kültürünün tarihi örneğini sergilemiş Kahramanmaraş, Türkiye’nin tüm renklerine, kokularına, desenlerine, türkülerine sahip bir kenttir.

Görkemli tarihiyle görenleri kendisine hayran bırakan Kahramanmaraş, toprakları üzerinde barındırdığı köklü miraslarına sahip çıkarak yarınlarla buluşmasına olanak sağlıyor.

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Anadolu kültür mirası, aslında yerel yönetimler için önemli bir alt metindir. Köklü bir medeniyete sahip bir coğrafya üzerinde yaşamanın değerini biliyor, bizde Büyükşehir Belediyesi olarak sınırlarımız içerisinde kurulmuş ihtişamlı medeniyetlerin geride bıraktıkları eşsiz mirasları gelecek nesillerle buluşturmaya büyük önem veriyoruz.

Kahramanmaraş kökleri olan, tarihi olan, kalbi olan bir şehir.

Sizleri böyle bir şehirde ağırlamaktan onur duyduğumuzu ifade ederek hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu İlçesinin kadim medeniyetin izlerini taşıdığını ve bu bağlamda çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı –Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Tarihi Kentler Birliği buluşmalarının aradaki sevgi bağlarını güçlendirdiğini ve aynı zamanda tarihi ve kültürel varlıkların gelecek kuşaklara taşınmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Açılış konuşmalarında kürsüye son olarak gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise bu tür toplantıların bilgi ve birikim paylaşımları açından çok önemli olduğuna işaret ederek ev sahipleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesine teşekkür etti.

Tarihi Kentler Birliği Toplantısının 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 09.35’te devam edileceği belirtilerek toplantı sona erdi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER