TARİHİ KAPALI ÇARŞI 12 ŞUBAT İÇİN SÜSLENDİ
GÜNDEMDulkadiroğlu Belediyesi, Tarihi Kapalı çarşıyı 12 Şubat kurtuluş gününe hazırlamak amacıyla bayraklarla süsledi. Esnaf, bu süslemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri coşku içerisinde gerçekleştirilirken, Dulkadiroğlu Belediyesi de ilçenin 12 Şubat ruhuyla buluşması adına çalışma başlattı. Her yıl 12 Şubat günü 12 bin Türk bayrağı dağıtımı gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediyesi, tarihi kapalı çarşıyı da Türk bayraklarıyla süsledi.
Kapalı çarşı esnafını ziyaret eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, süslemeleri bizzat inceledi. Burada amacın tarihi kapalı çarşının gelen turistlere 12 Şubat ruhunu en iyi şekilde aşılaması olduğunu aktaran Başkan Okay, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları aktardı: “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 12 Şubat Kurtuluş günümüzün en güzel şekilde geçmesi adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu bağlamda ilçemizi bayrağımızla donatmaya gayret ediyoruz. Özellikle turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği kapalı çarşıda bir çalışma yaptık. 12 Şubat ruhunu en güzel şekilde yansıtması adına Türk bayraklarıyla kapalı çarşımızı süsledik. Burada hem hoş bir görüntü oluştu hem de bizleri ziyaret eden insanlara 12 Şubat ruhunu yansıtmış olduk. Bu durumdan esnafımızın da mutlu olması bizleri ayrıca memnun etti. Ben bu vesileyle 12 Şubat Kurtuluş günümüzün kutlu olmasını diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.