Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçisi Hassen, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini bildirdi
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Türkiye ile ilişkileri üst seviyelere çıkarmak istediklerini belirtti.
Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Hassen, Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.
Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Hassen, Türkiye ile her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini bildirdi.
Antalya'nın Sri Lanka ile pek çok benzerliği bulunduğunu ifade eden Hassen, Antalya'yı çok sevdiğini kaydetti.
Sri Lanka ve Türkiye vatandaşlarının birbirleri hakkında çok bilgileri olmadığını belirten Hassen, "Aramızdaki ticareti geliştirmek için de uğraşıyoruz. Sri Lanka'da 1864 yılında Abdülhamit zamanında ilk büyükelçilik kuruldu. Osmanlı Devleti orada medreselerin kurulmasını sağladı. Biz de ilişkilerimizi tekrar o seviyeye ulaştırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Hassen, Sri Lanka ile Türkiye arasında direkt uçuşların başlaması için de çalışma yaptıklarını ancak bunun Kovid19 nedeniyle aksadığını bildirdi.
Vali Yazıcı da Antalya'da dünya çapında birçok turizm firması bulunduğunu, Sri Lanka ile de turizm ve ticaret alanında ilişkilerin geliştirilebileceğini belirtti.
Dünyanın her yerinden turist ağırladıklarını vurgulayan Yazıcı, Sri Lankalı misafirleri daha fazla Antalya'da görmek istediklerini kaydetti.
Antalya'nın Türkiye'nin en çok turist ağırlayan şehirlerinden olduğuna işaret eden Yazıcı, "Antalya ülkemizin yaklaşık turizm gelirlerinin üçte birini sağlamaktadır. Antalya'mız güneşi, kumu, deniziyle özel bir yer. Dünyanın birçok yerinde olmayan güzelliklere sahip. Bu durum da turizme olumlu yansıyor. Sadece Antalya olarak 680 bin yatağımız var. Küçük pansiyondan 5 yıldızlı otele kadar. Alanya'dan Kaş'a kadar 422 tane 5 yıldızlı otele sahibiz." bilgisini paylaştı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.