Spor Güvenliği Şube Müdürü Karaöz’den, AdanasporGençlerbirliği maçına ilişkin açıklama
GÜNDEM
ADANA (AA) Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürü Umut Karaöz, TFF 1. Lig'in 2. haftasında yapılan AdanasporGençlerbirliği maçına bazı taraftarların alınmadığı iddiasıyla ilgili, "TFF'nin yayımladığı talimatnamede HES kodları, 12 yaş altı çocukların maça girememesi, 1219 yaşındakilerin 48 saat önce HES kodlarının alınma zorunluluğu ve aşı olmayanların maça alınmasının yasak olduğundan dolayı Passolig'de birtakım sıkıntılarımız oldu. Bundan dolayı taraftarlar içeri alınmadı, çünkü zaten girmeleri yasaktı." dedi.
Karaöz, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, kente gelen tüm takımları misafir olarak gördüklerini söyledi.
Takımların tüm güvenliklerinin kendilerine ait olduğunu belirten Karaöz, "Maç öncesinde şube olarak sosyal medya üzerinden arkadaşlarımız takip yapıyor. Herhangi bir tehdit, hakaret, provokasyona karşı önlemimizi alıyoruz. 6222 Sayılı Kanuna uygun olarak işlemlerini yapıyoruz." diye konuştu.
Karaöz, TFF 1. Lig'in 2. haftasında Yeni Adana Stadı'nda yapılan AdanasporGençlerbirliği maçına bazı taraftarların alınmadığı iddiasına ilişkin, şunları kaydetti:
"Maçtan önce taraftarlarımız geliyor. Biz her zaman taraftarımıza karşı kibar, nazik ve yapıcı olduk. Kimsenin gerilmesine, beklemesine izin vermedik. Hiçbir taraftar grubunun dışarıda beklemesi işimize gelmez. Ne kadar çok beklerlerse ortalık o kadar gerilir ve bunu bildiğimiz için en erken sürede içeri girişleri sağlıyoruz. Bundan yana bir sıkıntı yok çünkü kapı, gişe ve koridor arama noktalarının sayısının fazla olması taraftarımızın iyiliği, beklememesi için. Son günlerde, 'polis taraftarları bekletiyor, içeri almıyor diye' haberler çıkıyor. Bunların hepsi asılsız çünkü TFF'nin yayımladığı talimatnamede HES kodları, 12 yaş altı çocukların maça girememesi, 1219 yaşındakilerin 48 saat önce HES kodlarının alınma zorunluluğu ve aşı olmayanların maça alınmasının yasak olduğundan dolayı Passolig'de birtakım sıkıntılarımız oldu. Bundan dolayı taraftarlar içeri alınmadı çünkü zaten girmeleri yasaktı. Hiçbir şekilde Emniyet Teşkilatı olarak kimseyi reddetmedik, görevimizi yaptık. 6222 Sayılı Kanunu şube olarak uyguluyoruz, herkese karşı uyguluyoruz. A takımı B takımı diye ayırt etmiyoruz. A takımı B takımı seyircisine de ayrım yapmadık. Meslek etiğimizde şu vardır; adalet, tarafsızlık, dürüstlük ve liyakat."
Adanaspor'dan yapılan yazılı açıklamada, "Maça gelen taraftarlarımıza sanki bir spor müsabakasına gelen bir topluluk değil de eyleme gelen bir topluluğa yapılan muameleye benzer davranış sergilenmiştir. En acısı, pandemi dönemi tüm Türk kamuoyunun bildiği üzere şehirde bulunan iki kulüpten biri olan Adana Demirspor Kulübü'ne sistematik müsamaha, Adanaspor Kulübü'ne ise sistematik yıldırma politikası uygulanmaktadır." denilmişti.
Adana Demirspor'un yazılı açıklamasında, "Fenerbahçe maçında TFF'nin belirlediği kriterlere uymadıkları gerekçesiyle yaklaşık 2 bin 300 taraftarımız stadyuma giriş yapamamış, 3 bin seyircimiz de stadyuma gelmemiştir. Buna rağmen emniyet güçleri ve Adana Demirspor'u töhmet altında bırakan açıklamayı kınıyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.