Serik’te otizmli çocuklar ve aileleri gök yüzüne mavi balon bıraktı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'nın Serik ilçesinde Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Serik Belediyesi ve Serik Sosyal Hizmet Merkezi iş birliğinde Çınaraltı Meydanı'nda başlayan etkinliğe özel eğitim merkezi öğretmenleri, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından çocuklar, ellerindeki mavi balonları gök yüzüne bıraktı.
Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Otizmli bireylerde eğitimin son derece önemli olduğunu belirten Aputkan, özel çocukların eğitimlerine katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de otizmli çocukların iyi eğitim alabilmeleri için ilçede gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Özel Eğitim Uygulama Okulu ile İş ve Bilim Sanat Okulu açtıklarını dile getiren Ekiz, 12 derslikli Özel Eğitim Ana Sınıfı yapımı için de ihale hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.