© Haber Hanesi 2014 - 2025

Serik’te en fazla kitap okuyanlar ödüllendirildi

ANTALYA (AA) Serik ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla bir yıl boyunca en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi.

Serik İlçe Halk Kütüphanesince "Kütüphanede Hayat Var" temasıyla kutlanmaya başlanan Kütüphane Haftası nedeniyle en çok kitap okuyanlar için ödül töreni düzenlendi.

Kütüphanede yapılan törene Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin ile Kütüphane Müdürü Ceyda Kocaadam ve davetliler katıldı.

Kaymakam Şahin törende yaptığı konuşmada, "Bir ülkenin gelişmişliği okumayla ölçülüyor. Geçmişe baktığımızda bunu açık olarak görüyoruz. Japonya en güzel örneklerden birisi. Halen milyonlarca gazete basılıyor. Kitaplar basılıyor. İnsanlar kitap okuyor. Özellikle çocuklarımıza söylemek gerekirse kitap okumak ufku açıyor. Geleceğin nasıl olduğunu kurgulamaya yardımcı oluyor. Okumamız gerekiyor. Ne kadar çok kitap okursanız o kadar çok olayları yorumlama kabiliyeti gelişir. Umarım kitap okuma sayıları artar." ifadelerini kullandı.

Kütüphane Müdürü Kocaadam ise kütüphanelerin sadece ders çalışılan yerler olmadığını her türlü etkinliğin gerçekleştirildiği keyifli zaman geçirilen yaşam alanları olduğunu söyledi.

Törende çocuklarda 142 kitap okuyan Emre Tülü, 98 kitap okuyan Elif Berna Eren, 89 kitap okuyan Ümmü Damla Şahin, gençlerde 80 kitap okuyan Osman Kerem Öz, 35 kitap okuyan Gayda Özer, 33 kitap okuyan Nisa Nur Gül, yetişkinlerde ise 37 kitap okuyan Rasim Çolak, 36 kitap okuyan İsa Şenateş ile 26 kitap okuyan Gülsüm Çetin ödüllendirildi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER