© Haber Hanesi 2014 - 2025

Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası’nın ödül töreni gerçekleştirildi

ANTALYA (AA) Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Antalya İl Gençlik Müdürü Yavuz Gürhan, hakemler ve sporcular katıldı.

Federasyon Başkanı Özen, yaptığı konuşmada, Kaş'ın en önemli dalış merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Dereceye giren tüm sporcuları kutlayan Özen, "Gerçekten muhteşem bir atmosferde harika mücadelelere tanık olduk. Pandemi nedeniyle iki yıl ara vermek zorunda kaldığımız serbest dalış yarışmamızı tekrar yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Katılan sporcularımıza, yabancı ülkelerden katılan değerli sporculara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Özen, ekim ayında "Kaş Başka" Serbest Dalış Outdoor Dünya Kupası ve Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası'nın da Kaş'ta organize edileceğini bildirdi.

Kadınlarda sabit ağırlık (CWT) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) dalışlarında Türkiye şampiyonu olan Spor Toto Spor Kulübü'nden Şahika Ercümen, "Dünya Kupasında kazandığımız 3 madalya ve 5 Türkiye rekoru sonrası 2 altın madalya daha geldi. Çok mutlu ve gururluyum." dedi.

Asıl amacının ekim ayında yapılacak Dünya şampiyonasında madalya almak ve kürsüde Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu vurgulayan Ercümen, bu şampiyonlukların kendisini daha iyi dereceler için motive edeceğini söyledi.

Erkeklerde ip destekli sabit ağırlık (FIM) ve Çift palet sabit ağırlık (CWT BF) yarışlarında Türkiye şampiyonluğunu kazanan Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü'nden Rüstem Derin ise için gelecek hafta milli takım kampının başlayacağını ve dünya şampiyonasına hazırlanacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri verildi.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER