© Haber Hanesi 2014 - 2025

Sağlıklı ve lezzetli et tüketmek için ”24 saat dinlendirin” önerisi

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı: ”Kurban etini 24 saat serin bir ortamda dinlendirip tüketmeliyiz. Acil pişirilmesi gerekiyorsa da kesimden sonra en az iki saat dinlenmesi gerekiyor” ”Taze ette fire çok olur. İki yıl önce kurban etinde yüzde 40 fire verilmişti. Yaptığımız bilgilendirmeler sayesinde geçen sene bu oran yüzde 20’ye düştü”

ANTALYA (AA) AYŞE YILDIZ Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, hem sağlıklı ve lezzetli et elde etmek hem de israf etmemek için kurban etinin 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yardımcı, AA muhabirine, Kurban Bayramı için Federasyon olarak hazırlıklarını tamamladıklarını, vatandaşa en iyi kesim ve et işleme hizmetini sunacaklarını söyledi.

Pazarlarda kurbanlık satışlarının sürdüğünü hatırlatan Yardımcı, büyük ve küçükbaş hayvan seçiminde dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Yardımcı, "Kurbanlık için doğru hayvanı tercih etmek önemli. Her hayvanın sağlık raporunun, menşeinin yer aldığı pasaportu var. Her hayvanın insan gibi kimliği var. Tarım ve Orman Bakanlığımız iyi çalışmalar yapıyor. Hayvanı almadan önce mutlaka pasaportuna bakın, orada yaşı, özellikleri yazar." dedi.

"Serin bir ortamda dinlendirip tüketmeliyiz"

Salgının hâlâ tam olarak bitmediğini, kurbanda da buna dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Yardımcı, sokak aralarında ve sağlıksız koşullarda kesim yapılmamasını istedi.

Hayvanın strese sokulmadan kesilmesini öneren Yardımcı şunları kaydetti:

"Lezzetli et için kesilen kurbanı hemen poşete koymayın, yeşerir. Daha sağlıklı ve lezzetli ürün elde etmek için kurban etini 24 saat serin bir ortamda dinlendirip tüketmeliyiz. Acil pişirilmesi gerekiyorsa da kesimden sonra en az iki saat dinlenmesi gerekiyor. Yazın sıcak olacağı için klimalı bir odada ya da serin bir balkonda bekletebilirsiniz. Eti bezin üzerine serip, arada çevirin. Etin kendisini toplaması lazım. Sıcak et kasların gerilmesine neden olur, sert olur."

Etin işlenmesi için kasaba götürülürken de kesinlikle poşete konulmaması gerektiğini aktaran Yardımcı, akraba ziyaretlerine gidileceği için kurban etinin bazen aceleyle henüz sıcakken poşete konulduğunda bozulduğunu vurguladı.

Etin sağlıklı ve lezzetli olması için dinlendirme işleminin önemine dikkati çeken Yardımcı, "Taze ette fire çok olur. İki yıl önce kurban etinde yüzde 40 fire verilmişti. Yaptığımız bilgilendirme çalışmaları sayesinde geçen sene bu oran yüzde 20'ye düştü. Ette fire vermemek için güzelce dinlendirsinler." dedi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER