© Haber Hanesi 2014 - 2025

SEMRA ULUSOY’UN SERGİSİ

Şanlıurfa Birecik’te Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezinde kurs eğitmeni olarak çalışan Semra Ulusoy’un Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı 2’nci kişisel sergisi büyük ilgi görüyor.

“Karmaşık” adını verdiği sergisinde yağlı boya resim, kristal taşlarla soyut tablo, rölyef kabartma, goblen (iğne dokuma) ve ahşap kabartma tekniklerle hazırladığı 45 eserinin yer aldığını belirten Ulusoy, resim yaparken o anki ruh halimi anlattığını söyledi.

 

Her şeyin hayalle başladığını kaydeden Ulusoy, “Yeter ki hayal edin. Hayal edince yapamayacağınız bir şey yoktur. Hayal etmek ve inanmak başarının yarısıdır” dedi.

 

Çocukların kendilerini geliştirmeleri için tuval ve boyalarla tanışmalarını istediğini kaydeden Ulusoy, şöyle devam etti:

 

“Çocukların hayal güçlerini geliştirmeleri ve küçük dünyalarında çizgilerin dışına çıkmaları gerekir. Kendilerini keşfetmeleri ve bulmaları için fırsat vermeliyiz. Resim huzurdur. Resim hayal etmeye, hayalleri tasarlamaya katkı sağlıyor. Hatta el kaslarını güçlendiriyor. Beyin jimnastiği yaptırıyor. Yeni neslin hayal kurmasına ve düşünmesine katkı sağlayıp topluma kazandırmak için bu gibi çalışmaları yapmak zorundayız.”

 

Sanat çalışmalarını atölyeye çevirdiği evinde sürdürdüğünü anlatan Ulusoy, “Sanat çalışmalarımı saat 22.00’den sonra, sessizlikte yapıyorum. Böylece konsantrasyonum hiç bozulmuyor” diye konuştu.

 

Semra Ulusoy’un Sanko Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 20 Şubat 2019 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER