© Haber Hanesi 2014 - 2025

SEMA BARLAS “SURETLER” TEMALI 16’NCI KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

İzmirli Ressam Sema Barlas, Sanko Sanat Galerisi’nde “Suretler” temalı 16’ncı kişisel resim sergisini açtı.

Çocukluğundan bu yana resim yaptığını belirten Barlas, “Annemin de ressam olmasından dolayı çocukluğumdan bu yana resme olan ilgim tetiklendi. Resim yapmamı ailem çok destekledi. Eğitimini almamla da resim serüvenim devam etti” dedi.

 

Kanada’da Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdiğini kaydeden Barlas, “Kanada’da resimle ilgili bir program bitirdim. Sonra Türkiye’ye dönüş yaptım. İlk yıllarımda resimle ilgili fazla bir şey yapamadım. Sonrasında ise evde sürekli resim yaptım ve işimi profesyonelliğe döktüm. Kızım Demet Barlas Dayı da ressamdır” diye konuştu.

 

Barlas, Alman ressamlardan etkilendiğini, dışavurumcu ve figüratif resim yapan sanatçıları çok beğendiğini söyledi.

 

İzmir Güzelyalı’daki atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Barlas, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergisinin yanı sıra, birçok yarışmalı ve karma sergiye katıldığına vurgu yaptı.

 

RESİM YAPARKEN HİPNOZ OLUYORUM

“Figüratif resimler ilgimi çekiyor. Ama soyut resimleri de seviyorum. Resim benim her şeyim. Hayatım, yaşam şeklim” diyen Barlas, şöyle devam etti:

 

Tuval üzerine akrilik boya tekniği kullanarak resimlerimi yapıyorum. Benim çalışmalarım insan. İnsan halleri bana ilham veriyor. İyi bir izleyiciyim. Duygularını tuvale aktarıyorum. Ben çok iyi konuşamam ancak beni resimlerimden anlasınlar istiyorum. Resim yaparken hipnoz oluyorum. Beni alıp götürüyor ve kendiliğinden çıkıyor her şey ortaya. Yani hiçbir şeyi planlayarak yapmıyorum. Artık resmin gidişatına göre davranıyorum. Bazen planladığım da oluyor. Kendi hayal gücümle o planı birleştiriyorum.”

 

SANAT, TEKNOLOJİ İLE BİRLİKTE BÜYÜK BİR GELİŞME GÖSTERDİ

Türkiye’de belli bir kısmın sanata değer verdiğini kaydeden Barlas, sözlerini şöyle tamamladı:

 

Sanat, teknoloji ile birlikte büyük bir gelişme gösterdi. Bugünün teknolojisiyle üzerine kattığımız çok daha şeyler var. Bu işi yapan sanatçıların farkındalıkları git gide artıyor ve günümüz teknolojisini çok iyi kullanıyorlar. Teknolojiyi eserlerime ilgi duyan, doğru kitlelere ulaşacak en iyi araçlardan biri olarak görüyorum. Bu nedenle oluşturduğum www.semabarlas.com web sitemle çok daha fazla kitlelere eserlerimi sunma imkânı buluyorum. Bu sergideki ‘Suretler’ temalı sergimi eş zamanlı olarak web sitemden de yayınlayarak sanatseverlerin beğenisine sunuyorum.”

 

Galerinin 15 yıldır sanatçıların buluşma noktası olduğunu ve şimdiye kadar 300’e yakın sergi açıldığını anımsatan Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ise Türkiye genelinde önemi bilinen bir galeri olduklarını ve bu anlamda çok mesafe kat ettiklerinin altını çizdi.

 

Sergi açılışına, daha önce” Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açan ve sanatçının arkadaşları olan ressam Claudia Schmidt Üzelgeçici ve Mustafa Üzelgeçici ile Ezgi Yüksel ve Reyhan Abacıoğlu, Sanko Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, Sanko Park AVM İşletme Müdürü Taner Neng, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

                                                                                              

Konuşmalardan sonra Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli bilimsel yayını, sanatçı Sema Barlas’a hediye etti.

 

Barlas’ın 26 eserinin yer aldığı sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde, 19 Nisan’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER