© Haber Hanesi 2014 - 2025

SANKO OKULLARI ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASINDA İKİNCİ OLDU

İstanbul IELEV Erkek Lisesi tarafından bu yıl Türkiye’de ilki düzenlenen Uluslararası “RoboRAVE Turkey 2019” yarışmasında, SANKO Okulları öğrencileri ikinci oldu.

Yarışmaya SANKO Okulları öğrencilerinin de aralarında bulunduğu ulusal ve uluslararası düzeyde 29 takım katıldı. SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Teoman Efe Kuday ve Ayberk Kaan Güneş’ten oluşan SANNOVATION Takımı, öğretmenleri Neriman Ersönmez danışmanlığında hazırladıkları dijital tarım robotu ile “Girişimcilik Kategorisi”nde ikincilik elde etti.

 

SANNOVATION Takımı, tarımda tam dijitalleşmenin yollarını arayarak görüntü işleme teknolojisi ile otonom çalışan; hasat, sulama, ilaçlama ve gübreleme yapabilen, çiftçinin maliyetlerini azaltan ve aynı zamanda sağlığını koruyan bir robot tasarladı.

 

Bütün katılımcılar arasında oylamanın yapıldığı, katılımcıların satın almak isteyeceği, yenilikçi, otonom çalışabilen robotik bir ürünü tanıtıp pazarlamak için SANNOVATION Takımı tasarladığı dijital tarım robotunu“Girişimcilik Kategorisi”nde yarıştırarak uluslararası turnuvada ikincilik elde ettiler ve büyük bir başarı sağladı.

 

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin uluslararası düzeyde elde ettikleri başarıları ile gurur duyduklarını belirterek öğrencilerini ve emeği geçen öğretmeni kutladı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER