© Haber Hanesi 2014 - 2025

SALI SOHBETLERİ BAŞLIYOR

SALI SOHBETLERİ BAŞLIYOR

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu’nun Kıraathane’de düzenlediği ‘SALI SOHBETLERİ’ programları 07.11.2017 Salı günü itibarıyla başlıyor. Kahramanmaraş’ın unutulmuş değerlerine sahip çıkan, unutulmuş şehitlikleri gündeme taşıyarak tekrardan restore edilmesini sağlayan, Kahramanmaraş’ın kültürel ve sosyal değerlerine sahip çıkan, düzenlediği konferanslar ile gündemi takip eden, bünyesinde bulunan 60 derneğe projeler konusunda destek olan, sorunları çözüme kavuşturmak için gündem oluşturan Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu, Salı Sohbetleri adı altında düzenlediği programlarına kaldığı yerden devam edecek. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin katkılarıyla Kıraathane’de gerçekleştirilen sohbet programlarında bu yılın ilk konuğu KSÜ İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ak olacak. Ortadoğu’da yaşanan mezhepsel konulara dikkat çekecek olan Prof. Dr. Ahmet Ak, ‘Günümüzde Meydana Gelen Olaylarda Mezheplerin Etkisi’ konusu üzerinde duracak. Kurulduğu günden bu güne yaptığı programlar ve etkinliklerle gündemi belirleyen Tarih Kültür ve Turizm Platformu yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek, yıl içinde yapılacak etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Bu yıl içerisinde Kahramanmaraş’ın tanıtımı için daha çok ağırlık verileceğini belirten c şunları söyledi; '‘Tarih Kültür ve Turizm platformu olarak yaptığımız etkinlikler ve toplantılarla Kahramanmaraş’ın sesi olmaya çalıştık. Bu süreç içinde platform bünyesinde bulunan derneklerle birçok etkinliğe imza attık. Derneklerimizin etkinliklerine destek olduk. Onların da etkinlik yapmasına, proje hazırlamasına destek olduk. Bu yıl içerisinde yine etkinliklerimize ‘SALI SOHBETLERİ’ ile başlıyoruz. Şehrimizde ehliyet sahibi insanları platform üyeleri ile buluşturuyoruz, öğrencilerimizle ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarla buluşturuyoruz. Şehitliklerimize özen ve itina ile yaklaşıyoruz. Unutulmuş şehitliklerimizi buluyoruz ve bunları yetkili mevkilerle paylaşıp, tekrar gün yüzüne çıkmasına yardımcı oluyoruz. Bu yıl daha fazla Kahramanmaraş tanıtımına ağırlık vereceğiz. Yine geleneksel hale getirdiğimiz etkinliklerimizi yapacağız. Farklı şehirlere geziler düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı SALI SOHBETLERİ’NE davet ediyorum.’’ Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Akbaba ise, platform olarak burada farklı kimlikleri buluşturuyoruz. Farklı desenler farklılıkları ile güç katıyor. Bir çiçek bahçesi gibi rengârenk bir platform olarak günden güne daha da büyüyerek devam ediyoruz.’’ dedi. Platform Başkanı: Ahmet Kolutek Başkan Yardımcıları; Şaban Kaptanoğlu Fatih Mehmet Zülkadiroğlu Genel Sekreter:  Ali Avgın Yapılan toplantı yapılacak olan etkinlikler hakkında görüşler sonrası yönetimkurulunda kararlar alınarak son buldu.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER