© Haber Hanesi 2014 - 2025

ŞAHİN: “ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHTEN SİLİNMEK İSTENEN BİR MİLLETİN KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUŞUDUR”

ŞAHİN: “ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHTEN SİLİNMEK İSTENEN BİR MİLLETİN KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUŞUDUR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şahin, mesajında, Çanakkale’nin istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği bir er meydanı olduğunu belirtti. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, "Çanakkale Geçilmez" dedirterek İstanbul’a açılan kapıya kilit vurduğunu ve tarihe yeni bir yön tayin ettiğini vurgulayan Şahin, Çanakkale Deniz Zaferi’nin, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğuşuna vesile olduğunu, istiklal mücadelesi için de umut ışığı olduğunu belirtti. Çanakkale'de en büyük savunma savaşlarından birinin verildiğini ifade eden Şahin, "Türk milleti, varlığına kasteden düşmana ibretlik ders vermiştir. On binlerce vatan evladının şehit olduğu büyük zafer, emperyalist güçlerin de tarihlerinde uğradıkları en büyük hezimetlerden biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde pek çok değerli askerimizin cesareti ile kazanılan bu büyük zafer, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biridir.”dedi. 102 yıl önce en modern silahların teslim alamadığı Türkiye’yi bugün de hiçbir fitne girişimi ve ahlaksız saldırının teslim alamayacağına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti: ”Türkiye üzerine hesapları olanlar bilsin ki, Çanakkale 102 yıl önce geçilmemiştir, bugün de yarın da geçilemeyecektir. Milletimizin imanı ve kardeşliği, Çanakkale ruhunun çiğnenmesine asla müsaade etmeyecektir. Çünkü 102 yıl önce olduğu gibi, bugün ve gelecekte de; vatanı için kanını dökecek yiğit de giden canının arkasından ‘Vatan Sağ Olsun’ diyecek yürek de bitmez bizde… Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferimizin 102’inci yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tarih boyunca vatanı, devleti, bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, bugünleri bize armağan eden kahramanlarımızı ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, barış ve kardeşliğin daim olduğu günler diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER