Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Üniversitemiz Yönetimi, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve üniversite yöneticileri, Kahramanmaraş’ta görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.
KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada basın buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Can, basının ifa ettiği görevin kutsiyetine ve önemine vurgu yaparak mütevazı davetlerine icabet etme nezaketi gösteren basın mensuplarına teşekkürlerini sundu.
22 Mart 2018 tarihinde Rektörlük Makamına vekâleten, 6 Eylül 2018 tarihinde asaleten atandığını hatırlatan Rektör Can, “Benim için vekâleten ya da asaleten atanmanın önemi yok. Devlet büyüklerimizin bizlere bu görevi tevdi ettiği andan itibaren verilen görevi layıkıyla yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bize düşen görev, bize emanet edilen makama halel getirmeden, bize emanet edilen gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve üniversitemizi hak ettiği noktalara taşımaktır.” diye konuştu.
Üniversitenin her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğine dikkat çeken Rektör Can, Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde cihaz donanımlarının ve sistem denemelerinin devam ettiğini, 2019 yılının ilk çeyreğinde hasta kabulüne başlamayı hedeflediklerini söyledi.
Bilim ve teknoloji alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Can, ÜSKİM ve Teknoket’te devam eden projeler ve planlanan çalışmalara ilişkin güncel verileri basın mensuplarıyla paylaştı.
Kahramanmaraş’ın ve bölgenin güncel sorunlarının tespiti için bütün kurum ve kuruluşlarla yapılan resmi yazışma ve ikili görüşmeler neticesinde ortaya çıkan verilerin tasnifini yaparak konuların alanlarına göre bilimsel çalışmaya dönüştürülmesi için kapsamlı bir faaliyet yürüttüklerini ifade eden Rektör Can, “Şehrimizin problemlerini tespit ediyor, bilimsel tez ve proje konularına dönüştürüyoruz. Amacımız, üniversitemizin en temel vazifesi olan şehre bilim, teknoloji ve eğitimde öncülük etme misyonunu en iyi şekilde ifa etmek. Bu kapsamda şehrimizin meselelerini konu edinen bilimsel çalışmalar ve projeler için mevcut desteklere ek olarak yüzde 30 ila yüzde 50 oranında ek destek sağlamak üzere senato kararı aldık.” şeklinde konuştu.
Üniversitemizde geliştirilen ve uygulamaya konulan ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen’ modeline ilişkin bilgiler de veren Rektör Can, model sayesinde öğretmen adaylarına kavramsal ve düşünsel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, öğretimde, öğretmenlikte ve uygulamada yeni düzenlemeler, eğiticilerin eğitim etkinlikleri ve sanal takip gibi başlıklarda öğretmen adaylarına eğitim verileceğini belirtti. Rektör Can, “Nitelikli öğretmenler yetiştirdiğimiz zaman diğer meslek gruplarında yetişen bireylerin de niteliğini arttırırız.” dedi.
KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölgeye sunduğu sağlık hizmetinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Can, konuşmasında hastane bünyesinde yapılan başarılı çalışmalara geniş yer verdi.
Üniversiteye ilişkin genel değerlendirmelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ve ilgili akademik/idari birimlerin yöneticileri, basın mensuplarının üniversiteyle alakalı sorularını cevaplandırdılar.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.