PAZARCIK BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYOR
GÜNDEMPazarcık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce kırsal mahallelerde kar ve buzlanma olan mevcut yollarda kar açma ve tuzlama çalışmaları 7/24 devam ediyor.
Belediye ekiplerince Kızkapanlı grup yolu olmak üzere ilçeye bağlı mahallerde kar yağışından dolayı buzlanan yollarda canı kaybına sebebiyet vermemek üzere sabahın erken saatlerinde tuzlama çalışmalarına başladı.
Yapılan çalışmada vatandaşları buzlanan ve karla kaplanan yollarda yavaş ve dikkatli bir şekilde yolculuk etmesi için uyarıda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte ilçemizin muhalif bölgelerinden kar yağışından dolayı kapanan yollarda ekiplerimizce karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Akabinde karla kaplanan yollarımızı ulaşıma açıldıktan sonra buz tutan yollarımızda tuzlama çalışmalarını da sürdürüyoruz. Pazarcık Belediyesi olarak 7/24 vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Değerli halkımızdan tek ricamız buzlanan ve karla kaplanan yollarımızda daha dikkatli olup herhangi bir can kaybına sebebiyet vermemelerini önemle rica ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.