Osmaniyeli besici kadın devletten aldığı destekle sürü sahibi oldu
GÜNDEMDüziçi ilçesinde 2017’ye kadar bir ineğinden elde sütü satarak ve gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Ayşe Ak’ın, Genç Çiftçi Projesi’nden faydalanarak aldığı 37 koyun sayısı 4 yılda 85’e ulaştı Besici Ak: ”Artık geçimimizi bu hayvanlarla sağlıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun. Çocuklarımızı bunların parasıyla okutuyoruz”
OSMANİYE (AA) MUZAFFER ÇAĞLIYANER Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 2017'ye kadar tek inekten elde ettiği sütü satarak geçimini sağlamaya çalışan Ayşe Ak, 4 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanarak sürü sahibi oldu.
İlçeye bağlı Issızca köyünde yaşayan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayşe Ak, 2017'ye kadar eşi ile bir inekten elde ettikleri sütü satarak ayrıca gündelik olarak gittikleri tarlalarda çalışarak geçimini sağlıyordu.
Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi"ne başvuran ve bu sayede 37 koyun alan Ak, 4 yıl içinde hayvan sayısını 85'e yükseltti.
Yetiştirdiği koyunların kuzularını satarak geçimini sağlayan kadın besicinin yeni hedefi sürüsündeki hayvan sayısını 100'ün üzerine çıkarmak.
"Artık geçimimizi bu hayvanlarla sağlıyoruz"
Besici Ak, AA muhabirine, bir tanıdığı vasıtasıyla Genç Çiftçi Projesi'ni duyduğunu belirterek, projeye başvurduğunu söyledi.
"Devletimiz bize 37 koyun verdi. 4 yıl gibi bir sürede hayvan sayımız 85 oldu. Artık geçimimizi bu hayvanlarla sağlıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun." diyen Ak, eşi ve çocuklarıyla hayvanlara baktığını ifade etti.
Ak, "Yıl içinde doğan erkek kuzuları satarak geçimimizi sağlıyoruz. Devletimiz sağ olsun, onların sayesinde evimize ekmek giriyor. Çocuklarımızı bunların parasıyla okutuyoruz. İnşallah hayvan sayısını daha da artırmayı istiyorum." diye konuştu.
"Bu proje, birçok insanımıza ekmek kapısı oldu"
Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut da Tarım ve Orman Bakanlığının 20162018'de yürüttüğü Genç Çiftçi Projesi'ne Osmaniye'deki üreticilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Proje kapsamında 529 genç çiftçiye destek verdiklerini ifade eden Bulut, "Küçük ve büyükbaş hayvan, meyvecilik ve arıcılık konularında desteklerimiz oldu. Küçükbaş hayvan desteğinden 120 besicimiz faydalandı ve bunların yüzde 80'inden fazlası halen bu verilen hayvanlarla geçimini sağlamakta. Bu proje, birçok insanımıza ekmek kapısı oldu." şeklinde konuştu.
Bulut, üreticiler adına, projeyi başlatarak insanlara yeni bir geçim kaynağı sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.