© Haber Hanesi 2014 - 2025

Orman yangınında ev ve ahırı kullanılamaz hale gelen ziraat odası başkanı, yaşadıklarını anlattı

Aladağ Ziraat Odası Başkanı Bahri Ceren: ”Tarlalara parça parça ateş düşmeye başladı. Tarlalar hasat sonrası sürülmüş olduğundan yangın ilerlemedi”

ADANA (AA) ÖMER FANSA Adana'nın Aladağ ilçesindeki orman yangınında ev ve ahırı kullanılamaz hale gelen Aladağ Ziraat Odası Başkanı Bahri Ceren, alevler çevrelerini sarmadan öncede birbirleriyle haberleşerek yaşadıkları yerleri hızlıca boşaltmalarının can kaybını önlediğini söyledi.

Ceren, Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan ve 31 Temmuz'da kontrol altına alınan orman yangını sırasında, ikamet ettikleri Topallı Mahallesi'nde neler yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Yangında ev ve ahırının kullanılamaz hale geldiğini belirten Ceren, yörelerinde özellikle poyraz sonrası orman yangını riskinin daha fazla olduğuna işaret etti.

Ceren, Aladağ'daki yangın başlamadan önce Kozan ilçesindeki yangının devam ettiğini bildiklerini dile getirerek, "Poyraz estiği zaman her zaman bu yangınları bekliyoruz. Kozan'da yangın çıkınca 'her an burada da çıkabilir' diye bekliyorduk. Tedbirliydik bu konuda." dedi.

Yangının çıktığı gece riske karşı uyumadığını anlatan Ceren, şöyle konuştu:

"Kozan'daki yangın nedeniyle ayaktaydım. Oradaki arkadaşlardan bilgi alıyordum, yatmamıştım. Burada da yangın çıkınca köylüleri kaldırdık. Herkes birbirini kaldırdı. Traktörlerini uzaklaştırdılar. Yangın 3 kilometre ileride başladı. Tarlalara parça parça ateş düşmeye başladı. Tarlalar hasat sonrası sürülmüş olduğundan yangın ilerlemedi. Biz evden ayrıldık, ateş her tarafımızı sardı. Biz burayı köylüvatandaş birbirimize haber vererek boşalttık. Jandarma da geldi o arada. Yangın çıktıktan yarım saat sonra alevler köyü sardı. Vatandaş köyden araçlarla ayrıldı. Aracı olmayanları da komşusu aldı kaçırdı."

Yangın sonrasında devletin yaptığı desteklerden memnunlar

Ceren, yangın sonrasında resmi kurumlar ve vatandaşların yardımlarını fazlasıyla gördüklerini ifade etti.

Evleri hasar görenler için hemen çadır kurulduğunu belirten Ceren, "Eşya yardımlarında devletimiz ve vatandaşlar sağ olsun, herkes anında getirdi. Gıda yardımı olsun, diğer yardımlar olsun fazlasıyla verildi." dedi.

Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan orman yangını 31 Temmuz'da kontrol altına alınmış, yangın nedeniyle çevredeki bazı mahallelerde bulunan ev ve ahırlarda hasar oluşmuştu.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

TÜM HABERLER