Orman yangınında bisikleti yanan çocuğu, hayırseverler sevindirdi
GÜNDEMAntalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını sırasında sosyal medyadan ”Bisikletim yandı” paylaşımında bulunan 11 yaşındaki Gökmen Ali’nin yüzü, hediye edilen bisikletle güldü Yeni bisikletiyle hemen tur atan Gökmen Ali Köse: ”Yangın döneminde sosyal medyadan acımı paylaşmak istemiştim. Bisikletim için çok üzülmüştüm” Ala Hayat Minik Masumlar Derneği Genel Başkanı Ayşegül Aksu: ”Gökmen Ali’nin paylaşımıyla acısını o kadar derinlemesine hissettik ki çıkıp geldik. Ankara’dan gelerek bisikletini teslim ettik”
ANTALYA (AA) FATİH HEPOKUR Antalya'da günlerce süren orman yangını sırasında sosyal medya hesabından "Bisikletim yandı" paylaşımında bulunan çocuğun üzüntüsüne hayırseverler duyarsız kalmadı.
Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan, bir gün sonra Akseki'de çıkan ve rüzgarın etkisiyle Gündoğmuş, İbradı, Alanya ilçelerine de yayıldıktan 10 gün sonra kontrol altına alınan yangının yaraları sarılmaya devam ediyor.
Türkiye'nin en büyük doğal afetlerinden biri olarak değerlendirilen yangının olduğu dönemde 11 yaşındaki Gökmen Ali Köse'nin de bisikleti yandı.
Köse, sosyal medya hesabından "Manavgat yanıyor" etiketiyle "Bisikletim yandı" paylaşımında bulundu.
Bölgede çalışma yürüten Ala Hayat Minik Masumlar Derneği, çocuğun paylaşımına duyarsız kalmayarak harekete geçti.
Dernek başkanı Ayşegül Aksu, anne Leyla Köse ile iletişime geçerek, Gökmen Ali'ye bisiklet hediye etmek istediklerini iletti.
"Bisikletim için çok üzülmüştüm"
Yapılan sürprizle yeni bisikletine kavuşan ve hemen sokaklarda tur atmaya başlayan Köse, AA muhabirine, bisikleti görünce çok şaşırdığını, böyle bir sürpriz beklemediğini söyledi.
Yangında anneannesinin evinin bahçesinde bulunan çok sevdiği bisikletinin yandığını görünce çok üzüldüğünü belirten Köse, "Şimdi yeniden bir bisikletim olduğu için çok muyluyum. Bisikletimi çok beğendim. Yangın döneminde sosyal medyadan acımı paylaşmak istemiştim. Bisikletim için çok üzülmüştüm. Yeni bisikletime kavuştuğum için çok mutluyum. Bisikletimi alan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
"Onun yaşadığı mutluluğa, heyecana ortak olduk"
Dernek başkanı Aksu ise derneğin çocuklar için kurulduğunu, bir çocuğu daha sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Dernek olarak "İyi ki varsınız"ı sergiledikleri davranışlarla göstermek istediklerini vurgulayan Aksu, "Gökmen Ali'nin paylaşımıyla acısını o kadar derinlemesine hissettik ki çıkıp geldik. Ankara'dan gelerek bisikletini teslim ettik. Onun yaşadığı mutluluğa, heyecana ortak olduk. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.