Onikişubat’ın Kurtuluşun Renkleri Adlı Sergisi Açıldı
GÜNDEMOnikişubat Belediyesi “Bir Dokun Bin Güzellik Olsun” sloganı ile 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’na ithafen Kurtuluşun Renkleri adlı el sanatları sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Piazza Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçe teşkilatı,basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek “ 12 Şubat Kurtuluş Bayramı arifesinde bu özel güne daha fazla anlam katmak için, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Suzan ve Abdülhâkîm Bilgili Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte el sanatları üzerinde çalışmalar yapan hanım kardeşlerimizin eserlerini vatandaşlarımıza tanıtmak istedik. Hanım kardeşlerimiz burada Kurtuluş Savaşı sırasında tarihimize imza atan Senem Ayşe’nin ve çetelerimizin bez bebeklerini işlediler. Böyle özel bir projede yer aldıkları için onlara teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte el sanatları alanlarında çalışmalara devam edeceğiz. Hem hanım kardeşlerimizin eserlerini tanıtırken, hem de onların ev ekonomilerine katkı sağlamalarına destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Onikişubat Belediyemiz ve Suzan ve Abdülhâkim Bilgi Halk Eğitim Merkezimizin işbirliği ile böyle önemli bir serginin açılışında bir aradayız. Bugün burada sim sırma, nakış, deri gibi el emeği işler, kültürümüzü yansıtan değerler sergileniyor. Bu vesile ile emeği geçen kardeşlerimize, hanımefendilere çok teşekkür ederiz. Ayrıca Kurtuluş Bayramı’na ithafen yapılması da bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.
Son olarak sergilenen ürünlerin uzun uğraşlarla elde edildiğinden bahseden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’da Onikişubat Belediyesi’ne teşekkür ederek, eserlerin çok önemli olduğunu ve Kahramanmaraş’ta bulunan bir konakta sergilenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca EXPO 2023 Onikişubat projesinde de kök boya ile yapılan el yapımı oyuncaklara yer verileceğini ifade eden Sezal, yurt dışından gelen misafirlere bu ürünlerin tanıtılması gerektiğini vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.