Okul öncesi eğitim kurumlarına ara eleman yetiştiriyorlar
GÜNDEMAdana Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Pınar Ece Şafak: ”Buradan mezun olan öğrencilerimiz kreş, yuva, anaokulu, gündüz bakımevleri, çocuk oyun merkezlerinde ara eleman olarak çalışabiliyor”
ADANA (AA) İSMİHAN ÖZGÜVEN Adana Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri, mezun olduktan sonra kreş, yuva ve anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumlarının nitelikli ara elaman ihtiyacını karşılamak üzere yetiştiriliyor.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Pınar Ece Şafak, AA muhabirine, bölümlerinde 200 öğrencinin bulunduğunu söyledi.
Bölümlerinin istihdam imkanı açısından çok fazla tercih edildiğini anlatan Şafak, öğrencilerin okulda çocukların gelişim alanlarıyla ilgili teorik ve uygulamalı dersler gördüğünü belirtti.
Şafak, öğrencilerin derslerde aldıkları teorik eğitimin yanı sıra okul bünyesindeki uygulama anaokulunda öğrendiklerini pekiştirme şansı yakaladığını dile getirdi.
Öğrencilerin son sınıfta okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 3 gün ücretli olarak staj yaptığını belirten Şafak, "Buradan mezun olan öğrencilerimiz kreş, yuva, anaokulu, gündüz bakımevleri, çocuk oyun merkezlerinde ara eleman olarak çalışabiliyor, aynı zamanda bunun 4 yıllık lisans eğitimini de alırlarsa anaokulları, ana sınıfları, kız meslek lisesi gibi çocuk gelişimiyle ilgili alanlarda öğretmenlik yapıyor." diye konuştu.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Tuna Eseroğlu da bölümlerinde geleceğin güçlü kadınlarını, annelerini ve öğretmenlerini yetiştirdiklerini söyledi.
Okullarında teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra atölye çalışmalarının bulunduğunu anlatan Eseroğlu, öğrencilerin atölyede kostümler, oyuncaklar ve eğitici araçlar tasarlayarak yaratıcılıklarını geliştirdiğini vurguladı.
"Hedefim, ileride çok iyi bir öğretmen olmak"
11. sınıf öğrencisi Dilek Akcan, çocukları çok sevdiği için bu bölümü tercih ettiğini söyledi.
Mezuniyetten sonra okul öncesi eğitim kurumları başta olmak üzere birçok yerde iş imkanlarının bulunduğunu ifade eden Akcan, "Hedefim, ileride çok iyi bir öğretmen olmak. Mezun olduktan sonra üniversite sınavına girip bu bölümü okuyarak öğretmen olmak istiyorum." dedi.
Öğrencilerden Berfin Çelik de bölümünü çok sevdiğini ve ileride anaokulu öğretmeni olmak istediğini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.