© Haber Hanesi 2014 - 2025

ÖZTUNÇ BU KEZ DE STADYUM'U SORDU

ÖZTUNÇ BU KEZ DE STADYUM'U SORDU

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta gündemden düşmeyen ‘stat sorunu’nu Meclis gündemine taşıdı. Ülke genelinde büyük küçük çok sayıda şehir modern statlara kavuşurken, iktidar partisinin oy deposu olarak kullandığı Kahramanmaraş adeta üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Özellikle son on yıldan beri her yıl gündeme gelen ama herhangi bir olumlu gelişmenin yaşanmadığı stat konusunda Kahramanmaraşlı artık somut adımlar atılması arzusunda. Tribünlerinde kısıtlı sayıda koltuk bulunan ve yapılan kontroller sonucu resmen ‘çürük raporu’ verilen Hanefi Mahçiçek Stadyumu ve 12 Şubat Stadyumu ise içler acısı vaziyette. Hal böyleyken CHP’nin çalışkan Milletvekili Ali Öztunç, mevcut sorunların aşılması ve Kahramanmaraşlıların haklı talebi olan yeni statlarına bir an önce kavuşması için harekete geçti. Öztunç, konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, “Büyükşehir olan Kahramanmaraş’ın sahip olduğu düşük kapasiteli, ‘Hanefi Mahçiçek Stadyumu’ ve ‘12 Şubat Stadyumu’ şehrin ihtiyaçlarını karşılayamamasının yansıra son yapılan incelemelerde statların kullanıma elverişsiz olduğu tespit edilmiştir. 2002 yılından bu yana hükümete büyük destek veren Kahramanmaraş, TOKİ aracılığı ile ülke genelinde yeni stadyumların yapıldığı 32 il arasında yer almamaktadır. Profesyonel liglerde takımı olmayan illere yeni statlar yapılırken Kahramanmaraş’ımız bu projelerden mahrum kalmıştır. Seçim sürecinde AKP’li bakanlar Kahramanmaraş’a yeni stat yapma vaatlerini seçim sonrasında yerine getirmemektedirler. Mevcut 12 Şubat stadyumuna yapılan makyaj ise sadece günü kurtarmaktadır. Geçtiğimiz sezon PTT 1. Ligde mücadele eden Kahramanmaraş spor her zaman olduğu gibi yine sahipsiz kalmıştır. Destek görmediği gibi 1. ligde olmasına rağmen bir stadyuma dahi layık görülmemiştir “ ifadelerini kullandı. Öztunç, mevcut duruma istinaden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle şu sorulara yanıt aradı; Şehrimizde mevcut bulunan “Hanefi Mahçiçek Stadyumu” ve "12 Şubat Stadyumu"na verilen kullanılamaz raporlarına rağmen stadyumların faaliyetlerine devam etmesinin olası tehlikeleri nelerdir? Mevcut iki stadyumun gerek TFF gerekse UEFA kriterlerine uygun olmamasına rağmen faaliyetlerine devam ettirilmesinin gerekçesi nedir? Yıllardır gündemde olan ama bir türlü sanal projelerden gerçeğe dönüşmeyen yeni stadyumun akıbeti nedir? Her seçim döneminde Kahramanmaraş kamuoyuna söz verilip de yerine getirilmeyen bu stat projesinin ne zaman gerçekleştireceksiniz? Planlanan stadyumun kapasitesi kaç kişilik olacaktır? Basına yansıdığı şekilde 15 bin, 20 bin kapasitelik rakamların futbol potansiyeli yüksek olan bir Büyükşehir’e yakıştığını düşünüyor musunuz? Geleceği de öngörerek 30 000 kişilik bir stadyumun planlanmamasının gerekçesi nedir? İktidarlarınız döneminde 2002 yıllından bu yana Kahramanmaraş’ımıza ne kadar spor ve gençlik yatırımı yapılmıştır?

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER