ÖZBEKİSTAN’DAN SANKO ENERJİ ÇATALCA RES’E ZİYARET
GÜNDEMÖzbekistan’dan resmi görevli bir heyet, Sanko Enerji Çatalca Rüzgâr Enerjisi Santralı’nda (RES) inceleme yaptı.
Sanko Enerji Çatalca RES İşletme Müdürü Mustafa Öğüt, ziyaretin, Dünya Bankası tarafından organize edilen çalışma gezisi ile Türkiye’nin enerji sektörünü yapılandırma ve geliştirmede gösterdiği başarı hakkında Özbekistan Hükümeti’nin bilgi edinmesi kapsamındaki gerçekleştirildiğini söyledi.
Özbekistan Hükümeti heyetinin santral kurulumu, işletimi ve rüzgâr enerjisi hakkında bilgi aldığını belirten Öğüt, “Santralımız 100 MW kurulu güç ile yıllık ortalama 285 milyon kWh düzeyinde elektrik üretimi yaparak bulunduğu bölge ve ülkeye hizmet vermektedir” dedi.
Rüzgâr enerjisinin verilen teşvikler ile birlikte Türkiye'de özellikle 2007 yılından itibaren ivmeli bir gelişim içerisine girdiğini kaydeden Öğüt, “Rüzgâr enerjisi temiz, çevre dostu, yenilenebilir bir enerji kaynağıdır” diye konuştu.
Öğüt, Sanko Enerji Çatalca RES sayesinde atmosfere salınmayan karbondioksit miktarının yılda 240 bin ton olduğuna vurgu yaptı.
SANKO ENERJİ
Sanko Enerji, bugüne kadar 1,5 milyar dolarlık yatırım yaparak gerçekleştirdiği altı hidroelektrik, iki rüzgâr santrali ve bir jeotermal santrali ile toplam 670 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2,2 milyar kWh enerji üretmektedir. Önümüzdeki yıllarda yapacağı 1,5 milyar dolarlık ek yatırımla kapasitesini 1.683 MW'a çıkararak yılda 10 milyar kWh elektrik üretmeyi hedeflemektedir.
Yenilenebilir enerjiye dayalı üretim ile sağladığı karbon azalımı, teknoloji ve verimlilik odaklı elektrik üretim yatırımları ve operasyonları ile sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkenin jeotermal, kömür, güneş gibi kaynaklarını da değerlendirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecektir.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.