Mustafa usta yarım asırdır sadece geceleri döner satıyor
GÜNDEMAdana’da 50 yıldır aynı yerde el arabasında döner satan Mustafa Taşletimur, babasından devraldığı mesleği oğlunun da sürdürmesini istiyor Taşletimur: ”Gece zor ama gündüzden iyidir. Müşterilerimizi de gece döner yemeye alıştırdık. Akşam saat 7 gibi tablamı açarım, sabah namazına doğru kapatırım”
ADANA (AA) FİKRET KAVĞALI Adana'da babasından devraldığı gece seyyar dönercilik mesleğini yarım asırdır aynı mekanda devam ettiren 65 yaşındaki Mustafa Taşletimur, oğlunun da aynı işi sürdürmesini istiyor.
Babası Necati Taşletimur'un Yüreğir ilçesindeki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde başlattığı seyyar tablada gece dönerciliği işini, 50 yıldır sürdüren 6 çocuk babası Taşletimur, oğlu Muhammet'i 5 yıldır yanında yetiştiriyor.
Günün kararmasıyla evinden seyyar tablasını alarak bulvara çıkan 65 yaşındaki Mustafa usta, oğluyla hazırlıklarını yaptıktan sonra gece boyu döner satarak evini geçindiriyor.
Taşletimur, AA muhabirine, yarım asırdır aynı yerde babadan kalma mesleğini devam ettirdiğini söyledi.
Adana'da "gece dönercisi" olarak tanındığını belirten Taşletimur, "Adana'nın her yerinden müşteriler dönerimi yemeye geliyor. Yeter ki dürüst çalış ve dürüstlükten ödün verme. Gece dönercisi olarak Adana'da ilk ben başladım. Dönerimin kendine has bir lezzeti var." dedi.
Bulunduğu yerde ilk başladığı zamanlarda portakal bahçeleri ile pamuk tarlaları olduğunu ifade eden Taşletimur, zamanla şehrin çok büyüyüp geliştiğini aktardı.
Her türlü meslekten müşterilerinin olduğunu anlatan Taşletimur, şöyle devam etti:
"Gece zor ama gündüzden iyidir. Müşterilerimizi de gece döner yemeye alıştırdık. Akşam saat 7 gibi tablamı açarım, sabah namazına doğru kapatırım. Oğlumla birlikte bu işi devam ettiriyorum. Ömrüm yettiği sürece bu mesleği devam ettireceğim. Daha sonra da oğluma devredeceğim."
Taşletimur, döneri evde kendisinin hazırladığını dile getirerek, "Gidip tavuğu kendi elimle almazsam, kendim sosunu vermezsem satmam. Tablam yaklaşık 15 senedir bende, daha önce başka bir tablam vardı. İlerleyen zamanlarda minibüs aracına geçmeyi düşünüyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Eğer sevmeseydim 50 yıldır devam etmezdim." diye konuştu.
İşini severek yaptığını vurgulayan Muhammet Taşletimur ise "Mesleği ilerde babamdan devralmak istiyorum. Dedemden kalan işi ben devam ettireceğim için gururluyum." ifadelerini kullandı.
Müşterilerden Sercan Altaç da yaklaşık 5 yıldır geceleri Mustafa ustaya döner yemeye geldiğini ve hem dönerinin lezzetini hem de kişiliğini çok beğendiğini aktardı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.