© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mersin’deki orman yangınlarından etkilenen bölgelerde yaralar sarılıyor

MERSİN (AA) Mersin'in Aydıncık ve Silifke ilçelerindeki orman yangınlarından etkilenen bölgelerde, bir taraftan hasar tespit çalışmaları yapılırken diğer yandan vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yangın bölgelerine ihtiyaç malzemesi göndermek isteyen vatandaşların, ALO 185 Teksin Mersin Çağrı Merkezi aracılığıyla ulaştırdığı yardımlar, tırlarla Aydıncık ve Silifke ilçesindeki koordinasyon merkezlerine yollanıyor ve buradan ekipler tarafından alınarak vatandaşlara ulaştırılıyor.

İtfaiye ekipleri ve sosyal hizmet uzmanlarınca hasar tespit çalışmaları yürütülen bölgelerde, yangında hasar görmüş evler ziyaret edilip vatandaşların ihtiyaçları da belirleniyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personellerince de yangından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara psiko sosyal destek veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Aydıncık Koordinasyon Şube Müdürü Recep Kara, bölgedeki çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Halkımızın ve belediyemizin gönderdiği erzak ve ihtiyaç malzemelerini yerine ulaştırma açısından arkadaşlarımıza hem yardımcı hem de destek oluyoruz. Halkımızın normal şartlara dönmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TÜM HABERLER