© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mersin’de İlköğretim Haftası kutlandı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener: ”Eğitime erişim kapsamında, derslik sayısı 300 binden 850 bine, öğrenci sayısı 19 milyona ve öğretmen sayısı da 1,2 milyona ulaştı”

MERSİN (AA) Mersin'de, İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, heyecanla yeni eğitim öğretim yılını başlattıklarını söyledi.

Okullar ve dersliklerin öğrenciler sayesinde neşelenerek dolup taştığını belirten Pehlivan, "Donanım, fiziki şartlar ve eğitim kadrosu olarak geçtiğimiz yılın birkaç adım daha önünde başlıyoruz. Bütün okullarımız kütüphanelerle donatıldı. Orada kitap çeşitliğinin sağlanması ve benzeri konularda çok güzel adımlar atıldı. Bugün itibarıyla toplam öğrenci sayımız 415 binin üzerine çıkmış durumda. 30 bine yaklaşan öğretmenimizle 16 bin 200 derslikte eğitim öğretim faaliyetlerini başlatıyoruz. Eğitimde önemli başarılar elde etmiş ilimiz, bu sezon birkaç basamak daha yukarılara doğru çıkacaktır." dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener de eğitim seferberliğinde önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Yeni eğitim öğretim yılı için gerçekleştirilen hazırlıklara değinen Şener, şöyle konuştu:

"Eğitime erişim kapsamında, derslik sayısı 300 binden 850 bine, öğrenci sayısı 19 milyona ve öğretmen sayısı da 1,2 milyona ulaştı. Bu sene ilk kez yardımcı kaynaklar okul sıralarında hazır hale getirildi. Tüm okullarımızın temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçları gibi eğitim ve öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lira okullarımıza gönderildi. Böylece ilk kez tüm kademelerde bütçeler, okul bazlı gönderilmiş oldu."

Şener, 5 Eylül'de tüm okullarda 60 bin temizlik çalışanının göreve başladığını, hazırlıklar sayesinde tüm okulların ihtiyaçlarının giderildiğini, ders kitapları ve yardımcı kaynakların okullara ulaştırıldığını aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın da konuşma yaptığı programda, öğrenciler de günün anlam ve önemine ilişkin duygularını paylaştı, şiir okudu.

Katılımcılar, etkinliğin ardından sınıfları gezdi, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Adana, Osmaniye ve Hatay

Adana'da öğrenciler, okulların açılmasıyla yeni eğitim ve öğretim dönemine başladı. Okullarına gelen öğrenciler yaz tatili boyunca ayrı kaldıkları arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanını yaşadı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıflarına alınan öğrenciler, yılın ilk zilinin çalmasıyla ders başı yaptı.

Osmaniye'de de yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından dolayı Şehit Barış Göl İlkokulu'nda tören düzenlendi. Vali Erdinç Yılmaz, törende, Osmaniye olarak eğitimde başarılı bir çizgi çizdiklerini söyleyerek, "Geleceğimizin çocuklarımız olduğunu biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyor. Öğretmenlerimiz, sizler gurur duyacağınız eserler yetiştirin ve yetiştirdiğiniz eserleri takip edin. Bu büyük eseriniz, daha ileride daha büyük hizmetler yapacak, daha büyük eserler yetiştirecek unutmayın." diye konuştu.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde de eğitim öğretim yılının başlamasıyla Atatürk Anıt Alanı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, anıta çelenk bıraktı. Emel Akçay Ortaokulu'nda devam eden programda çeşitli etkinlikler yapıldı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

TÜM HABERLER