Mersin’de engelli çocuklar için hazırlanan eğitici oyuncağa patent
GÜNDEM
MERSİN (AA) Mersin'in Erdemli ilçesinde bir okulda öğretmen ve öğrencilerin özel eğitim gören çocuklar için hazırladığı eğitici oyuncak, patent almaya hak kazandı.
Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki öğretmen ve öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının özel eğitim öğrencilerine ve erken çocuk dönemindeki eğitim alanların el, kol koordinasyonunu sağlaması, oynayarak öğrenmeleri amacıyla yurt genelinde açtığı yarışmaya katıldı.
Yarışmada Erdemli'de hazırlanan "Günlük Yaşam Becerileri Puzzle" faydalı model olarak patent aldı.
Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük patent alan eğitici oyuncağı basın mensuplarına tanıttı.
Yaptıkları çalışmayla patent aldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Açıkyörük, "Hem öğrencilerimize zarar vermeyen hem de öğrencilerimizin oynayarak öğrendiği bir materyal olacak. Zaten bundan sonraki amacımız okulumuzda seri üretime geçilmesi. Onunla ilgili çalışma yapıyoruz." diye konuştu.
Proje danışmanı Zeynep Dere de yaptıkları çalışmanın başta engelliler olmak üzere erken çocukluk dönemindeki bireylere katkı sağlayacağını aktardı.
Dere, oyuncaklarının adına "Yaşam Yapbozu" (Yaya) ismini vererek marka başvurusunu da yaptıklarını vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.