© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mersin’de Suriyeli sağlık çalışanlarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi başlatıldı

MERSİN (AA) Mersin'de, Göçmen Sağlığı Merkezleri'nde görevli Suriyeli sağlık çalışanları için Uluslararası Çalışma Örgütünce (ILO) iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor.

ILO'nun, İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirdiği "Türkiye'de Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İnsana Yakışır İş Fırsatları" projesi kapsamındaki eğitime doktor, hemşire ve ebeler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, eğitim programının açılışında, Göçmen Sağlığı Merkezleri'nde çalışanların, sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışma yapmasının hedeflendiğini söyledi.

Projenin, çalışanlar için yararlı olacağını belirten Ceviz, şöyle konuştu:

"Bu proje ülkemizde ilk olma özelliği taşımaktadır. Verilen bu eğitimlerin, müdürlüğümüz bünyesinde çalışan katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık ve katkı sağlayacağı inancındayım. Kar, zarar ve maliyet hesabı yapmadan çalışanların hayatlarını ve çalışma koşullarını en iyi noktaya getirmeye çalışıyoruz. Her türlü koruyucu sağlık ve güvenlik tedbirlerini almaktan çekinmiyoruz."

Toplamda 150 kişinin katılacağı 4 günlük eğitim, gruplar halinde verilecek.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER