Mersin’de Kovid19’dan hayatını kaybeden öğretim üyesi için tören düzenlendi
GÜNDEM
MERSİN (AA) Yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle hayatını kaybeden Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu için tören düzenlendi.
MEÜ'den yapılan açıklamaya göre, 57 yaşındaki Prof. Dr. Canataroğlu, Kovid19 nedeniyle 40 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.
Canataroğlu için üniversitede düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve rektör yardımcıları ile meslektaşları katıldı.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı, törendeki konuşmasında, Canataroğlu'nun herkes tarafından sevilen, çok değerli bir hekim olduğunu belirtti.
Canataroğlu'nun hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını aktaran Çamsarı, "Hocamız Mersin'e geldikten sonra kendisiyle kısa bir süre içerisinde arkadaş olmuştuk. Kendisinin benim ailem de dahil birçok hastası oldu. Hiçbirimiz onun yüzünü asık görmedik. Bir şey rica edeceğimizde, hep güler yüzlüydü. Bizlere kendi ailesinden farksız davrandı. İnanılmaz bir üzüntü içerisindeyim. Bu anı yaşamayı hiç istemezdim. Üniversitemiz, tıp camiası ve bölgemiz için çok büyük bir kayıp. Tüm ailesine baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.
Törenin ardından Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu'nun cenazesi, defnedilmek üzere Tarsus Şehir Mezarlığına gönderildi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.