Mersin’de ”Alata Azmanı” cinsi muzun hasadı yapıldı
GÜNDEM
MERSİN (AA) Mersin'de Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ARGE uzmanlarının çalışmaları sonucunda geliştirilen ve deneme sahalarında dikimi yapılan muz çeşidi "Alata Azmanı"nın hasadı yapıldı.
Enstitü yerleşkesinde yapılan hasada, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan, Enstitü Müdürü Davut Keleş ve Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin katıldı.
Vali Su, gazetecilere, enstitünün muz ıslah çalışmalarını 2006 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğünü belirtti.
Enstitü tarafından ıslahı yapılan "Alata Azmanı" muzunun 2019'da tescil ettirildiğini ve özel sektörün hizmetine sunulduğunu ifade eden Su, "2020'de 2 milyon, 2021'de 3 milyon fide satışıyla yaklaşık 25 bin dekar alanda dikimi yapıldı. Bu alan Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 20’sini karşılamaktadır. Söz konusu muzun kalite ve verimi oldukça yüksek. Islahı yapılan muz çeşidinden çiftçiler fazlasıyla istifade ederek kazanç elde edecek." diye konuştu.
Enstitünün 6 yeni muz çeşidini de tescile sunduğunu hatırlatan Su, muzun yanında tüm meyve ve sebze çeşitlerinin ıslahına yönelik çalışmaların da yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.